Årets første OB-træning: Eriksen-nyhed er populær i Ådalen

Onsdag var OB-spillerne tilbage på træningsanlægget i Ådalen for første gang i det nye år.

Efter at have forholdt sig tavs i mere end et halvt år, kunne Christian Eriksen tirsdag fortælle, at han agter at fortsætte sin fodboldkarriere.

Det har ellers været uvist, hvad den fynske fodboldstjerne havde af planer, efter han under en EM-kamp i sommer faldt om med hjertestop i Parken. Men i et interview med Danmarks Radio fortæller han altså, at han drømmer om at komme med til VM i Qatar og nu igen vil sætte alle sejl ind på fodboldkarrieren.

Den nyhed blev modtaget med glæde i Eriksens tidligere klub OB, der onsdag havde første træning. OB's målmand Hans Christian Bernat fortæller, at både han og hans kæreste var meget påvirkede af episoden i sommer, hvor Eriksen faldt om. 

- Vi så det (interviewet på DR, red.) sammen, fordi vi har haft de følelser, da det desværre skete i sommer. Det var et kæmpe "glædesinterview", han kom ud med for hele Danmark. Det var en lettelse og en fed nyhed. Som han selvsikkert sagde, så er han klar, og der er ingen problemer med hjertet, så man kan ikke gøre andet end at smile på hans vegne, siger han. 

I december blev Christian Eriksens kontrakt med den italienske storklub Inter ophævet. Italiensk lovgivning gør, at det ikke er tilladt at spille professionel fodbold, hvis man har en ICD-enhed indopereret, hvilket Eriksen fik efter episoden i sommer. 

Hans Christian Bernat har siden i sommer været førstemålmand i OB.
Hans Christian Bernat har siden i sommer været førstemålmand i OB.
Foto: Anders Høgh

Flere storklubber på tale

Derfor står han nu uden klub, og en anden af Eriksens tidligere klubber, Tottenham, er nævnt som en bejler sammen med nogle af europæisk fodbolds giganter. 

Tidligere har et retur til OB været nævnt på rygtebasis, men det ser efterhånden meget lidt sandsynligt ud. 

Har du nået at drømme om at få Eriksen som holdkammerat?

- Jeg har ikke turdet håbe på det. Jeg skulle se det, før jeg troede på det, og det gør det tydeligvis ikke, når han drømmer om VM, men jeg er meget glad på både Christians og hele fodbolddanmarks vegne for, at han er klar igen, siger Hans Christian Bernat. 

- Man bliver glad

Skulle Eriksen en dag beslutte sig for at vende hjem til Ådalen, tyder det på, han er mere end velkommen. OB-træner glæder sig dog mest af alt bare over, at Eriksen planlægger at vende tilbage til grønsværen. 

- Først og fremmest er jeg glad for, at han har den ambition, og det tyder på, at han både må og kan se muligheden for det. Det er nummer et. Bare den rejse fra det, der skete, til i dag er noget, man bliver glad af at høre. 

- Og så er det klart, at alle forstår, hvad det ville betyde for øen og alting, hvis han skulle have lyst til at spille her. 

Christian Eriksen var 16 år gammel, da han i 2008 skiftede fra OB til Ajax Amsterdam. Han nåede ikke at spille nogen førsteholdskampe for det fynske hold. 

Oversigt

    Oversigt