OB henter svær sejr ude over Wisla Krakow

OB sejrer 3-1 på udebane over polske Wisla Krakow i fynboernes første kamp i Europa Leagues gruppespil.

OB fulgte godt op på FCK's sejr tidligere torsdag aften, da fynboerne vandt 3-1 på udebane over polske Wisla Krakow i klubbens første kamp i Europa Leagues gruppespil i denne sæson.

Det var en fuldt fortjent sejr til OB, som styrede store dele af kampen, og det var et flot resultat på udebanen i Polen.

Den nigerianske angriber Peter Utaka stod for det afgørende mål til 2-1 knap et kvarter før tid. De øvrige mål blev sat ind af Andreas Johansson og Rasmus Falk.

OB fulgte dermed godt op på FCK's 1-0 hjemme over Vorskla Poltava tidligere torsdag aften.

Svenske Andreas Johansson åbnede scoringen for OB med et fornemt mål til dansk føring på 1-0 efter 35 minutter. Det var den 14. scoring af den rutinerede svensker i europæisk regi.

Men Wisla Krakow fik lidt unødvendigt lov til at udligne 10 minutter efter pausen, og i den situation så OB-målmand Stefan Wessels ikke helt god ud.

Wessels stod dog senere i anden halvleg i vejen for flere polske forsøg, da OB blev alt for passive i forsvaret.

Det kunne sagtens være endt med et nederlag til OB, som tillod Wisla Krakow alt for meget spil foran fynboernes mål.

Polakkerne udnyttede flere fynske fejl og manglende markeringer i anden halvleg, hvor OB faktisk mistede sit momentum.

Derfor var det særdeles belejligt, at Peter Utaka slog til, netop som det lignede et kedeligt pointtab.

I første halvleg havde Utaka en kæmpe chance efter blot 10 minutter, men nigerianeren headede forbi mål, så han kan være lettet over at gøre skaden god igen senere.

Wisla Krakow kunne også have åbnet scoringen først, men OB-keeper Stefan Wessels kom godt ud af sit mål og fik blokeret et nærgående polsk forsøg efter 25 minutter.

OB havde for første gang nyindkøbet Djiby Fall med i truppen, og angriberen kom på banen til sin comeback-kamp få minutter før tid.

Det var dog den unge indskiftede Rasmus Falk, der i overtiden stod for den sidste OB-scoring efter en flot soloaktion.

I den anden kamp i gruppe K spillede engelske Fulham 1-1 hjemme mod hollandske Twente. Så OB har taget førerpositionen i gruppen efter første runde.