I det fynske folks tjeneste

OB i Europa League med kun ni mand

Med en 1-0-sejr ude over skotske Motherwell på mål af Peter Utaka er OB klar til gruppespillet i fodboldens Europa League med samlet 3-1.

Med en 1-0-sejr ude over skotske Motherwell på mål af Peter Utaka er OB klar til gruppespillet i fodboldens Europa League med samlet 3-1.

De danske sølvvindere fra OB er klar til Europa League.

Det står klart, efter at holdet på udebane torsdag slog skotske Motherwell med 1-0. Efter en sejr på 2-1 hjemme er holdet videre med samlet 3-1, hvilket dog holdt hårdt i returkampen, hvor OB fik to mand smidt ud.

Peter Utaka bragte ganske vist OB'erne foran efter en lille halv time, da et indlæg ikke blev ordentligt sendt væk af Motherwell-forsvaret. Men OB blev presset langt tilbage gennem store dele af kampen, og hjemmeholdet burde have scoret.

I begyndelsen af kampen måtte keeper Roy Carroll ud i et par store redninger, og da Espen Ruud fik sit andet gule kort med et kvarter igen blev OB belejret.

Nick Blackman burde have udlignet på en friløber. Og med fem minutter igen fik Jamie Murphy mulighed på straffespark. Angriberen skød dog på stolpen, og Roy Carroll fik fat i returbolden.

Anders Møller Christensen blev samtidig vist ud for at begå straffesparket, og de sidste minutter plus fire i tillæg blev et sandt stormløb mod OB-målet.

Men OB holdt stand og er videre til gruppespillet. Hvem holdet kommer til at møde bliver afgjort ved lodtrækning fredag klokken 13.