I det fynske folks tjeneste

OB kan droppe udebane-tilhængere

OB er klar til i fremtiden at spille uden stribede fans på udebane. Store optøjer med romerlys og kanonslag i søndagens kamp mellem AaB og FC København får nu fem klubber til at gå sammen om et nyt tiltag.

Det betyder, at hvis OB-tilhængere på udebane gør sig skyldige i det Divisionsforeningen beskriver som grænseoverskridende eller uacceptabel adfærd, så vil den fynske fodboldklub i fremtiden takke nej til et fanafsnit, når klubben spiller på udebane.

Det samme vil FC København, AaB, AGF og Brøndby IF, som også er med i aftalen. Det skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Hvad hedder du - og hvor kommer du fra?

For fynske fodboldfans betyder det nye tiltag også, at de på udebane skal lade sig registrere med navn og adresse, og kunne fremvise legitimation til fodboldkampe. Men det er at gå langt over stregen. Det mener OB-fanklubben Tigers.

- Vi føler, at situationen er løbet af sporet og at alle fodboldfans nu skal kriminaliseres og sættes i bås, fordi enkelte ikke overholder de regler DBU har trukket ned over hovedet på os. Vi er ikke forbrydere, blot fordi vi kan lide at se fodbold og gerne vil støtte vores hold, men det er åbenbart sådan klubben betragter os, skriver fanklubben i en pressemeddelelse.

FC København har allerede taget konsekvensen af weekendens ballade, og vil i fremtiden ikke have egne tilskuere med på udebane.

Ved du noget? Så send os et tip