OB-krise: Fodbold spilles også i hovedet

OB-spillerne skal finde positiv energi inden fredagens kamp mod Silkeborg, og både træner og spillere tror på, at krisen kan overvindes.

Det kan være svært at finde lyspunkter hos et hold, der har tabt otte ud af de seneste ni Superliga-kampe, og derudover har et pokalnederlag til Vendsyssel i nærmeste erindring, men OB-træner Kent Nielsen nægter at lade sig kue.

- Vi kigger på, hvad er det, der skal til af optimisme,  og tro på det er det, der skal til for at få tingene vendt. Det er i hvert fald ikke pessimisme, det kan jeg godt love dig for, sagde Kent Nielsen efter mandagens OB-træning på Dyrskuepladsen i Odense.

 

Derfor skal spillerne også fokusere på, hvad der giver dem positiv energi, og det er ikke nødvendigvis at læse alt det negative, der skrives om holdet og spillerne i medierne - og ikke mindst på de sociale medier.

- Jeg er ikke selv på de sociale medier, for mit ego er ikke stort nok til at kunne håndtere at få at vide, hvor umulig man eventuelt er, og det er noget man skal have lært, så jeg dikterer ikke noget, men når man har en masse unge spillere, der ikke rigtig har prøvet det før, så skal man sige, hvordan er det man skal finde vej i det her, siger træneren.

 

Også spillerne erkender, at en del af den resultatmæssige krise skal findes i baghovedet og ikke i fodboldstøvlerne.

Angriber Anders K. Jacobsen, der i sidste sæson var ganske effektiv foran mål, siger om det, at OB kun har scoret 11 mål i 14 kampe:

- Jeg gør ikke nogen ting anderledes, og det tror jeg heller ikke, at de andre gør, men helt ubevidst sætter det sig, og måske den her med, at det bliver ekstra vigtigt, at man får lavet det mål, men det er bare en tanke - men det er i hvert fald tydeligt, at det går hånd i hånd.

 

Sportsredaktør Niels Abildtrup fra Fyens Stiftstidende siger, at OB skal holde fast i spillestilen og tro på det.

- Der er tegn på, at spillestilen virker, og der var takter i sommer, hvor jeg troede på det, og andre troede på, at OB kunne spille sig til en slutspilsplads, men det er klart, at ender det i nedrykningsspil og nedrykning, så får det konsekvenser med en udskiftning på flere fronter, siger altså sportsredaktøren, der dog mener, at OB's ledelse skal have is i maven, før man griber til fyringer.

 

 

Oversigt

    Oversigt