I det fynske folks tjeneste

OB leverer CL-overraskelse i Athen

Bashkim Kadrii sørgende for OB's tredje mål

Panathinaikos kunne ikke hamle op med OB i Athen. Fynboerne vandt udekampen med imponerende 4-3.

OB er ligesom FC København videre til playoff-kampene om en plads i Champions Leagues gruppespil, efter at det tirsdag aften lykkedes for fynboerne at slå Panathinaikos med 4-3 i Athen.

Bashkim Kadrii og Hans Henrik Andreasen sørgede med en scoring hver i slutfasen for den imponerende sejr til OB, der også fik Andreas Johansson og Espen Ruud på måltavlen i den græske hovedstad.

De danske gæster fik lidt af en drømmestart, da Andreas Johansson efter 12 minutter bankede bolden i mål til 1-0 i forbindelse med et frispark.

Værternes forsvarsprofil Jean-Alain Boumsong satte sin egen målmand under pres, da han headede Chris Sørensens frispark op i luften. Tore Reginiussen fik presset målmanden til at bokse bolden væk - lige ud til Johansson, der bragede OB i ekstase.

Grækerne var meget langt fra tidlige tiders niveau. Holdet fra Athen savnede idéer i spillet frem af banen, og det gik langsomt med mange berøringerne, når Panathinaikos skulle åbne fynboernes defensiv.

OB havde forholdsvis let ved at holde Panathinaikos-spillerne på afstand, men på et hjørnespark før pausen lykkedes det for Boumsong at heade 1-1-udligningen i mål over for en passiv Anders Møller Christensen.

Helt unødvendigt fik grækerne også lov til at komme foran med 2-1 umiddelbart efter pausen, og de var også ved lukke og slukke med et stolpeskud.

Det var nu helt tåbeligt, at det oplagte avancement til play off-kampene blev ødslet væk på den måde. Og heldigvis fik Espen Ruud - efter godt forarbejde fra Peter Utaka - udlignet til 2-2 med en skruet afslutning efter en time.

I slutfasen sørgede Bashkim Kadrii for den fortjente sejr, da han sikkert sendte Hans Henrik Andreasens aflevering i mål. Andreasen var dog ikke færdig og lidt senere bragede han et langskud i mål til 4-2.

Så gjorde det knap så meget, at grækerne i overtiden fik lov til at reducere til slutresultat, og at Bernard Mendy blev udvist efter to advarsler. Samlet er OB videre med 5-4 efter at det første opgør i Odense endte 1-1.

Der er lodtrækning til de kommende play off-kampe på fredag. Blandt de mulige modstandere for OB er Bayern München, Arsenal og Lyon.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.