I det fynske folks tjeneste

OB mister talentfuld Fifa-spiller til storklub

21-årige Lasse Bækkelund skifter fra OB til Team Liquid for at spille et af verdens mest populære computerspil.

Foto: OB

Den 21-årige Fifa-spiller Lasse Bækkelund fra OB skifter til den hollandske e-sportsklub Liquid, der er i gang med at sammensætte et Fifa-hold. Det meddeler hans nye klub.

Computerspilleren har klaret en lægeundersøgelse i denne uge og er klar til at spille for klubben, der er blandt de største inden for e-sport. 

Læs også Nu med bip-bipspil: OB hyrer computerspiller

- Lasse er et fantastisk talent med en utrolig arbejdsmoral, og jeg kan ikke vente med at se ham spille for Team Liquid ved FIWC (Fifa Interactive World Cup, red.), siger direktør Victor Goossens.

Team Liquid er i modsætning til eksempelvis OB og FCK en e-sportsklub, der ikke er bygget op omkring et eksisterende fodboldhold. Holdet har ikke et 'rigtigt' fodboldhold.

Ifølge Lasse Bækkelunds nye klub er den nu tidligere OB-spiller et "kup", da han er en af de mest eftertragtede Fifa-spillere. Ved Copenhagen Games 2017 sluttede han som nummer to og besejrede blandt andre den regerende Fifa-verdensmester.

Fifa er et af verdens mest populære fodboldspil til computere. Lasse Bækkelund ligger nummer seks på listen over danske spillere.

Da OB skrev kontrakt med Lasse Bækkelund i efteråret, var superligaklubben den første i Danmark, der investerede i spillere inden for e-sport.

- Det er en fantastisk følelse at være den første Fifa-spiller, der skal spille for Team Liquid, siger Lasse Bækkelund.

- Team Liquid vil give mig nye muligheder, viden og støtte til at gøre mig bedre som spiller. Jeg glæder til at konkurrere på et hold, der har en så markant historie inden for e-sport, fortsætter han.

Selv om Lasse Bækkelund kommer fra OB, er hans favorithold i fodbold fra England.

- Min favoritklub er Liverpool. Jeg har en tatovering af deres våbenskjold på armen, fortæller den tidligere OB-spiller.