I det fynske folks tjeneste

OB nærmer sig Serie A

På fem år er det lykkedes blandt andet OB fra superligaen at halvere den fysiske forskel til den italienske Serie A, målt på antal sprinter og højintenst løb.

Der bliver pustet og hevet en del efter vejret i SAS Ligaen. Og for topklubber som FC København, FC Midtjylland og OB har sliddet båret frugt. Siden 2002 er det således lykkedes de bedste danske mandskaber at halvere den fysiske forskel til klubberne i den italienske Serie A.

For fem år siden tilbagelagde italienerne 2,4 kilometer i løbet af en kamp i såkaldt højintenst løb, hvilket defineres som alt over 15 kilometer i timen. Her fik de bedste danske spillere kun presset kilometertælleren op på 1,9.

- Dengang var der en kæmpe forskel, men i dag ligger danskerne på 2,2 kilometer i gennemsnit. Forskellen er næsten blevet halveret på alle punkter, også hvis vi kigger på antallet af sprint i løbet af en kamp, siger idrætsforsker ved Københavns Universitet, Peter Krustrup.

Peter Krustrup tildeler især ansættelsen af fysiske trænere i flere SAS Liga-klubber en stor del af skylden for, at den fysiske form er blevet forbedret i de danske topklubber.