OB og AGF deler i underholdende forårspremiere

Efter en fortrinlig første halvleg mod OB gik AGF ned efter pausen, og den underholdende kamp endte 2-2.

Forårssæsonen i Superligaen i fodbold startede fredag aften med et brag af et skydetelt, da OB og AGF tørnede sammen i Odense.

På Trefor Park sluttede den underholdende kamp 2-2.

Hjemmeholdet var primært statister i første halvleg, hvor gæsterne styrede begivenhederne totalt og kom på foran på mål af Bjarnason og Backman.

I anden halvleg blev alt dog vendt på hovedet med to OB-scoringer og fynske chancer nok til at snuppe sejren.

Med pointdelingen har OB inden weekendens kampe 25 point på syvendepladsen i Superligaen, mens AGF har 22 point en plads længere nede i tabellen.

Glen Riddersholm, som førte FC Midtjylland til mesterskabet i sidste sæson, startede den første superligakamp for sin nye klub med tilbagevendte Morten "Duncan" Rasmussen i front, mens OB-træner Kent Nielsen gav nyindkøbet Sten Michael Grytebust debut i målet. Begge kom de i fokus.

Første gang, da "Duncan" efter fem minutter forlængede en lang aflevering og spillede Daniel A. Pedersen helt fri mod mål, men OB-målmanden reddede.

Syv minutter senere var Grytebust dog prisgivet, da AGF kom foran 1-0 på et flot hovedstød. Elmar Bjarnason løb lige ind i et perfekt indlæg fra Danny Olsen. Grytebust fik lappen på, men for sent til at forhindre scoringen.

Efter 15 minutter måtte Grytebust helt op i krogen for at slå bolden til hjørnespark efter et direkte frispark eksekveret af Josip Elez.

Vinterpausen er slut og her til aften tager OB hul for forårssæsoneni Superligaen.

Hjørnesparket blev sendt direkte ind i panden på "Duncan", men igen leverede nordmanden en stor redning - blot for at se bolden hoppe ud for fødderne af den svenske AGF-debutant Nicklas Backman, som sparkede returen i mål til jysk 2-0-føring.

AGF dominerede stort, fik det optimale ud af Morten "Duncan" Rasmussen og kunne have ført endnu større ved pausen.

Det tog OB-træner Kent Nielsen konsekvensen af, og med to udskiftninger i pausen forsøgte han at vende slagets gang.

Defensiven var simpelthen for dårlig, konkluderede Kent Nielsen, og han ville i stedet for at forsvare presse spillet frem.

Ud gik Oliver Lund og Izunna. Ind kom Azer Busuladzic og Mathias Greve. Det gav pote, og OB indledte et sandt stormløb.

Et hjørnespark endte i klumpspil, og så stod den 1-2 på OB's anden afslutning inden for rammen.

To minutter senere formøblede målscorer Anders K. Jacobsen en friløber, men AGF-forsvaret var pludselig på hælene, og kampen vendt totalt på hovedet.

Udligningen stod Mathias Greve for i det 65. minut efter en fin aflevering fra Anders K. Jacobsen.

Derfra bølgede kampen frem og tilbage, og flere spillere viste stort temperament.

To minutter før tid havde OB en kæmpe chance for at snuppe sejren, men igen valgte Anders K. Jacobsen at lægge bolden på tværs i stedet for at afslutte, da han havde frit løb mod mål.