OB og FCK delte i sæsonens bedste kamp

Underholdning, begejstring og fire mål i Odense, hvor OB pressede FCK's tophold til det yderste i 2-2-kampen.

FC København er fortsat ubesejret i toppen af Superligaen.

Men københavnerne fik noget af en match sent søndag aften i Odense, hvor hjemmeholdet sled, slæbte og kombinerede sig til uafgjort 2-2 i herlig kamp på Tre-For Park.

Det sitrede under lyset fra lysmasterne i Odense, hvor et medlevende publikum blev belønnet med 90 minutters fin og intens underholdning - og et hav af målchancer. Vel nok sæsonens hidtil bedste kamp i Superligaen.

Havde de første 45 minutter været underholdende, så eksploderede festen nærmest efter pausen, hvor hjemmeholdet nægtede at overgive sig.

Her fik OB endelig udnyttet nogle af de mange muligheder, som fynboerne i et års tid har haft kroniske problemer med at konvertere.

Før pausen havde FCK's Andreas Cornelius endnu engang bevist sit mægtige talent ved at blive eneste målscorer, da han pandede Lars Jacobsens præcise indlæg i kassen til FCK-føring 1-0.

Lars Jacobsen og makkeren på FC Københavns højrekant, Cristian Bolanos, havde en motorvej i første halvleg, og de mange indlæg kunne sagtens have givet flere scoringer.

Morten Skoubo og Rasmus Falk havde kæmpe chancer i den anden ende, men man anede, at fynboernes ineffektivitet foran mål igen ville blive et problem, der kunne koste alle tre point.

Som i første halvleg for en uge siden mod AaB, hvor OB ligeledes brændte i flæng.

Fem minutter inde i anden halvleg vandt slidsomme Morten Skoubo en duel i feltet. Bolden dumpede ned til Andreas Johansson, der hamrede den i kassen til 1-1. Odenseansk forløsning.

FCK's replik var af den fineste slags. Et andet dansk gennembrudsnavn, Nicolai Jørgensen, tog - hårdt presset - en bold ned på kanten af feltet. I næste moment havde Jørgensen lagt bolden over i modsatte hjørne af målnettet. Københavnerne førte igen.

Men kun tre minutter gik, så var det Rurik Gislasons tur til at udnytte nedfald i københavner-feltet. Der var spillet 67 minutter, og stillingen var 2-2.

Det var ikke slut med dramatikken. Hans Henrik Andreasen kom direkte ind fra OB's udskiftningsbænk og headede et hjørnespark på overliggeren 10 minutter før tid.

I den anden ende huserede Cristian Bolanos og var konstant farlig på sin gamle hjemmebane, hvor han konstant skabte lige ved og næsten-chancer.

Kampen levede til sidste sekund, og set over 90 minutter var resultatet helt retfærdigt efter en fremragende fodboldkamp i den fynske sensommer.