OB på kurs mod sølvmedaljer

Andreas Johansson sikrede OB en fortjent 1-0-sejr over Esbjerg, der dermed hænger fast i bunden af tabellen.

Med en fortjent 1-0-sejr over Esbjerg udnyttede OB, at konkurrenterne til de eftertragtede sølvmedaljer i weekenden satte point til.

Samtidig ser det nu mere end svært ud for Esbjerg i kampen om overlevelse i Superligaen.

OB dominerede det meste af kampen og havde især efter pausen adskillige muligheder for at score mere end det ene mål, som Andreas Johansson stod for efter en halv times spil.

Især Peter Utaka burde i flere omgange have udnyttet oplæg fra en veloplagt Espen Ruud.

Esbjerg kom ellers fint ud til kampen og viste i perioder af første halvleg fint kombinationsspil.

Især i kampens indledende fase lignede vestjyderne et hold, der troede på sig selv efter midtugens pokalsejr over FC Midtjylland, og Arnor Smarason havde et fint langskudsforsøg efter knap ti minutter.

OB'erne spillede sig dog godt ind i kampen, og især OB's Andreas Johansson var flere gange tæt på at bringe hjemmeholdet foran.

Derfor var det også logisk, at det var netop Johansson, der efter en halv times spil kunne bringe hjemmeholdet foran. Hans Henrik Andreasen lagde bolden til rette for Johansson, der flot flugtede bolden i nettet til en 1-0-føring.

Esbjerg forsøgte at bringe noget vildskab på banen med indskiftningen af Morten Karlsen i anden halvleg, men vestjyderne formåede ikke at overtage initiativet, og derfor var det også logisk, at OB kunne holde føringen hjem.

Dermed har Esbjerg fem point op til den rigtige side af nedrykningsstregen, mens OB med sejren ligner favoritten til at tage sølvet. I kampen om andenpladsen har de nu fire point ned til Brøndby.

Oversigt

    Oversigt