OB planter Silkeborg på sidstepladsen i bunddrama

Rutinerede Ove Pedersen lagde ud med en sejr på 2-0 over Silkeborg i sin første kamp som OB-træner.

OB fik lørdag tilkæmpet sig den første sejr i Superligaen i halvanden måned, da fynboerne vandt bundbraget mod Silkeborg med 2-0.

Dermed fik OB umiddelbart en positiv effekt ud af tirsdagens fyring af træner Troels Bech.

Det blev alligevel en hård dag for Bechs afløser Ove Pedersen på OB-bænken, da gæsterne efter Ari Skulasons 1-0-scoring efter syv minutter styrede spillet i lange perioder i Odense.

Midtjyderne kombinerede godt fremad banen, men når der skulle afsluttes, så lod færdighederne meget tilbage at ønske.

Det blev udstillet i anden halvlegs første minut, da Emil Scheel med et svagt forsøg misbrugte et straffespark. Skuddet savnede fart, og OB-keeper Mads Toppel kunne nemt strække sig ud og redde det dårlige spark.

At der overhovedet blev dømt straffespark kan også godt undre, da Silkeborgs angriber Jeppe Illum tilsyneladende faldt helt af sig selv, efter at han havde ramt forbi bolden.

Efter godt en times spil slog OB sejren fast, da Thomas Mikkelsen øgede til 2-0. Emil Larsen fik afsluttet fra en skarp vinkel på Silkeborg-målet, hvor keeper Kasper Jensen fik vippet bolden lige ud i straffesparksfeltet. Her stod Mikkelsen klar til at fordoble føringen.

Silkeborg-målmand Kasper Jensen havde generelt en skidt aften, da han også fejlede ved OB's første mål ved Ari Skulason. Islændingen afsluttede langt udefra, og Kasper Jensen nåede faktisk ud til bolden, men hans parade var så skidt, at bolden fes lige igennem.

Selv om størstedelen af kampen foregik på OB's banehalvdel, så er Ove Pedersen uden tvivl godt tilfreds med udbyttet i sin debutkamp som træner i Ådalen.

OB kravler med sejren væk fra nedrykningspladserne og har ni point efter de første 10 spillerunder. Oprykkerne fra Silkeborg, der fortsat venter på den første sejr i denne sæson, har fire point på sidstepladsen.