I det fynske folks tjeneste

OB sejrer i Europa

OB bør gå videre fra tredje kvalifikationsrunde af Europa League efter 5-3-sejr over bosniere.

00:51

OB-angriberen Peter Utaka nettede to gange for fynboerne, som torsdag aften på hjemmebane besejrede bosniske Zrinjski Mostar med 5-3 i Europa League-kvalifikationens tredje runde.

Selvom udeholdet scorede tre gange, bør OB ikke få svært ved at gå videre til næste runde. Bosnierne scorede kun tre mål, fordi OB sjuskede en 5-1-føring væk i anden halvleg.

Fynboerne kom overraskende bagud, da bosnierne ufortjent bragte sig foran 1-0 efter et kvarters spil. Gæsterne løb ganske enkelt fra OB'erne på en kontra, som udeholdet scorede på.

Men OB var klart det bedste hold på banen, og især rent offensivt var hjemmeholdet flere klasser bedre end det bosniske hold, som havde svært ved at holde defensiven kompakt.

Inden pausen havde OB scoret fire gange til en 4-1-føring på meget flot opspillede mål. Rurik Gislason udlignede i minuttet efter bosniernes føringsmål, og Johan Absalonsen gjorde det til 2-1 en håndfuld minutter senere.

Derefter flugtede Peter Utaka og Hans Henrik Andreasen de næste mål ind til en meget fortjent og stor pauseføring.

Den meget omtalte OB-profil Eric Djemba-Djemba, som i den seneste uge har været yderst tæt på et skifte til den engelske Premier League-klub West Bromwich Albion, blev siet fra til sidst og så til fra tribunen.

Efter pausen faldt koncentrationen hos OB. Især i forsvaret, men Utaka gjorde det dog til 5-1, inden gæsterne reducerede. Gæsternes andet mål var på straffespark.

OB bør uden tvivl være stærk nok til at gå videre. Det kræver blot koncentration over 90 minutter i returkampen på torsdag i næste uge.