OB-selskab fik lille overskud i 2008

Selskabet bag fodboldklubben OB, Odense Sport & Event a/s, kom ud af 2008 med et lille overskud før skat på cirka en halv million kroner.

I 2007 havde selskabet et overskud på 10,3 millioner kroner, og det mindre overskud skyldes ifølge administrerende direktør Thomas Christensen finanskrisen og en udvidelse af medarbejderstaben på 40 personer.

- Vi har som et led i vores strategi valgt at udvide på flere områder, og derfor er omsætningen for 2008 også øget med 25 procent, siger han til Ritzau.

Sidste år var omsætningen på 256 millioner kroner mod 205 millioner kroner året før.

OB solgte i 2008 otte spillere, hvoraf både Ulrik Laursen og Jonas Borring skæppede godt i kassen med transfersummer på tocifrede millionbeløb. Alligevel har det ikke haft indflydelse på overskuddet, fastslår den administrerende direktør.

 - Vi har valgt at reinvestere de fleste indtægter ved spillersalg til at købe nye spillere, så vi på den måde har kunnet løfte os sportsligt, siger Thomas Christensen.

OB købte otte spillere i 2008 med Djiby Fall, Peter Utaka og Eric Djemba-Djemba som de mest markante indkøb.

Den administrerende direktør forventer et bedre resultat for 2009, hvilket de foreløbige tal ifølge direktøren også tyder på. 

Odense Sport & Event har en egenkapital på 101 million kroner, og ud over fodboldklubben OB får selskabet også indtægter fra hotelvirksomhed, konferencer, møder, messer og koncerter gennem Odense Congres Center og JVB Concerts.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt