OB smed sejr mod Brøndby

OB var foran med 2-0 og lignede en klar vinder på Brøndby Stadion. Men med to scoringer i de sidste 10 minutter leverede Brøndby et fantastisk comeback.

Brøndby leverede et imponerende comeback, da træner Henrik Jensens mandskab søndag tog imod OB. Fynboerne var foran 2-0, men med to scoringer i slutfasen fik Brøndby hentet 2-2 i mødet mellem de to mandskaber, der anses for at være FC Københavns største konkurrenter i kampen om mesterskabet.

Hans Henrik Andreasen og Peter Utaka havde bragt OB i front med 2-0, inden en hæsblæsende Brøndby-afslutning, hvor brasilianske Bruno Fressato Cardoso og Remco van der Schaaf sikrede uafgjort.

Brøndby indledte kampen med masser af optimisme efter midtugens 2-0-sejr hos Sporting Lissabon i kvalifikationen til Europa League. Stor løbevillighed betød, at hjemmeholdet havde masser af spilstationer i det fremadrettede spil. Det udmøntede sig i flere store chancer, der kunne have givet en føring.

Alexander Farnerud havde et hovedstød efter 10 minutter, og en af målheltene fra sejr i Lissabon, Jan Kristiansen, fik også blokeret et farligt skud.

Gæsterne fra OB var for lette at læse, når bolden skulle fremad. Kun Peter Utaka formåede at tilføre holdet noget uforudsigelighed, og derfor blev fynboernes offensiv ofte stoppet. Men heldigvis har OB andre måder at skabe chancer på, nemlig standardsituationer.

Efter en halv time var det et frispark fra Hans Henrik Andreasen, der endte i netmaskerne bag Brøndby-keeper Stephan Andersen. Det var kampens første OB-chance, men alligevel en fynsk 1-0-føring.

Nogenlunde samme optakt var der til gæsternes anden scoring efter en time. Den blev headet i mål af Utaka, der i forbindelse med et frispark fik rykket sig fri af sin oppasser, Thomas Rasmussen.

Brøndby-træner Henrik Jensen forsøgte i den sidste halve time at fremtvinge den reducering, der kunne få OB til at vakle. Brasilianske Bruno Fressato Cardoso blev sendt på banen, og det lykkedes at skabe et stort tryk ned mod gæsternes mål. I den hårde fight blev Brøndbys Jens Stryger Larsen udvist efter to advarsler.

Med 10 minutter tilbage kom reduceringen, da Cardoso blev nedlagt i straffesparkfeltet. I næstsidste minut brød jublen løs på Faxe Tribunen, da Remco van der Schaaf headede et indlæg i mål til 2-2.

Brøndby er fem point efter Superligaens tophold FC København, mens OB er otte point efter københavnerne.