OB sparkede Lyngby ned i 1. division

To hurtige mål i første halvleg afgjorde bundbraget i Odense, som OB vandt med stensikre 4-0.

OB forbliver i Superligaen, mens Lyngby må en tur ned i landets næstbedste række.

Gæsterne var nemlig ikke i nærheden af at hente de tre point, der skulle til for at forlænge spændingen i bundstriden til sidste spillerunde på onsdag.

Sådan lød den korte konklusion efter søndagens bundslag på Tre-For Park i Odense, hvor 12.173 ellevilde fynboer jublende kunne sende deres svende til omklædning efter 90 minutter og en 4-0-sejr.

For ikke blot havde OB med sejren forhindret nedrykning. Det var også fynboernes første hjemmesejr siden oktober i fjor, og den første sejr i foråret overhovedet. Så på alle måder var det fynsk forløsning i det odenseanske søndagssolskin.

Kampen kulminerede efter en god halv time. Forinden havde Lyngbys Uffe Bech haft en gigantisk mulighed for at bringe gæsterne foran og dermed spille nerverne helt ud foran på hjemmeholdets stribede trøjer.

Men fra tæt hold fik Bech ikke afsluttet ordentligt, og så var det i stedet OB's midtbanemand fra Mali, Kalilou Traoré, der snuppede rollen som matchvinder. Det gjorde han med hjælp fra Lyngbys unge keeper Lukas Fernandes.

Fernandes burde nok have taget det flade skud, som Traoré fyrede af et par meter fra feltet efter en halv times spil.

Til gengæld var Lyngby-målmanden helt uden chance, da Rasmus Falk tre minutter senere scorede fra nært hold til 2-0. Gæsternes forsvar var helt trevlet op.

OB var i fuld kontrol over kampen, da første halvleg var slut. Men fem minutter i anden halvleg begyndte en lang periode med envejstrafik ned mod fynboernes mål.

Den ofte så udskældte keeper Stefan Wessels måtte levere et par forrygende parader i sin sædvanlig flagrende stil, men som uret tikkede mod 90 minutter, fusede den sidste energi ud af det hårdt kæmpende Lyngby-hold.

10 minutter før tid lukkede Superligaen for denne omgang for Lyngby. Et langt indkast fra Traoré dumpede ned til forlængelse og videre til Andreas Johansson, der nemt kunne heade bolden ind til 3-0.

Det store publikum i Odense fik endda et mål på saksespark at gå hjem på, da kampens store spiller, Kalilou Traoré, gjorde det til 4-0 med tre minutter igen. Smukt artisteri på en eftermiddag, hvor OB endelig fik tur i den efter et forfærdeligt forår.