OB tabte i målorgie

Stor underholdning og seks scoringer, da AGF vandt 4-2 over OB i Odense og bed sig fast i Superligaens top.

OBAarhusianerne har for alvor fået overtaget i den jysk-fynske klassiker mellem de to landsdeles hovedstæder.

For anden gang i sæsonen bortførte AGF samtlige tre point fra Tre-For Park i Odense, der blev omdannet til et fodboldens skydetelt efter pausen.

AGF vandt 4-2 i en bemærkelsesværdig kamp, der begyndte som en rolig taktisk affære, men hvor målene et par gange blev plaffet ind i minut-takt.

Dermed slog AGF'erne fast, at holdet hører til i topfeltet i Superligaen, mens OB dumper ned i det grå midterfelt.

Gæsterne afgjorde kampen i anden halvleg. Efter tre totalt mislykkede frispark i farlige positioner i første halvleg, der endte 1-1, lykkedes AGF med en fin kombination kort efter pausen.

Casper Sloth slog en flad bold ind i feltet, og nærmest ishockeyagtigt styrede den unge georgiske angriber, Mate Vatsadze, bolden i nettet til aarhusiansk 2-1-føring og et perfekt udgangspunkt for resten af kampen.

Hjemmeholdets tilskuere, der officielt fejrede OB's 125-års-jubilæum på dagen, begyndte at få håb som halvlegen skred frem, for Troels Bechs mandskab fik lagt et ganske tungt pres på gæsterne - lige indtil der manglede omkring 23 minutter af kampen.

Her gik der i den grad målballade i den traditionsrige duel.

Casper Sloth havde skruet støvlerne rigtigt på, for hans flade og tørre skud efter 68 minutter sendte AGF i front med 3-1.

Det lignede kampens afgørelse, men et minut senere havde OB's Emil Larsen basket læderet i nettet, og forskellen mellem de to hold var igen på en enkelt pind.

Måske var OB'erne blevet for ivrige efter udligning, for der gik ikke mere end to minutter, før bolden igen lå bag Mads Toppel. Endnu engang et fladt skud fra kanten af feltet.

Det var Osama Akharraz, der definitivt afgjorde sagerne, for 4-2-målet efter 70 minutter kom fynboerne sig aldrig over. Der var ikke mere krudt i de fynske pistoler.

8765 tilskuere overværede en kamp, hvor også første halvleg hørte til den underholdende af slagsen. AGF havde bolden mest, Stephan Petersen lagde et par glimrende indlæg, og et af dem resulterede i Osama Akharraz' 1-0-scoring i kampen.

Kort efter fik OB udlignet, da Michael Silberbauer var hurtigst i klumpspil efter et hjørnespark, men da skydeteltet genåbnede efter pausen, var det altså AGF'erne, der var skarpest.