I det fynske folks tjeneste

OB tager sølvet

En velspillet kamp i Odense mellem OB og FCN endte med en 2-1-hjemmesejr trods et hav af brændte chancer. Dermed sikrer fynboerne sig sølvmedaljerne.

Med en 2-1-hjemmesejr torsdag aften mod FC Nordsjælland sikrede OB sig definitivt SAS Ligaens andenplads. Med to runder igen har fynboerne syv points forspring ned til Esbjerg på tredjepladsen og kan dermed ikke indhentes.

På Fionia Park lignede det ellers længe en gentagelse af mange af OB's foregående kampe i forårssæsonen: Massiv overvægt i chancer, men stor ineffektivitet foran mål. Og ironisk nok var det fynboernes største chance-synder, Peter Utaka, der sikrede OB sejren. Utaka misbrugte tre kæmpe muligheder i første halvleg, men med en scoring i hver halvleg blev han alligevel helten på Fionia Park. Utaka indtager dermed suverænt førstepladsen på SAS Ligaens topscorerliste med 18 mål.

Inden Utaka afgjorde kampen i anden halvleg på en friløber, var de blot 4553 tilskuerne vidner til to hold, der på fineste vis forsøgte - og lykkedes med - at kombinere og drible bolden frem ad banen. Farligst var dog hjemmeholdet, men alligevel kom gæsterne foran på et bragende langskud af venstreback Pierre Bengtsson efter en halv times spil.

Hos gæsterne var specielt kantspiller Tobias Mikkelsen en konstant trussel med snævre driblinger, og han kan om en uge meget vel vise sig som en afgørende forskel i nordsjællændernes pokalfinale mod FC Midtjylland. Og for hjemmeholdet indtog Peter Utaka omsider den matchvinderrolle, han så ofte var garant for i efterårssæsonen.

Med OB's sejr led FC Nordsjælland sit første nederlag i ni kampe i liga- og pokalturnering.