I det fynske folks tjeneste

OB-træner har det underligt med ny ligastruktur

Foto: Anders Høgh

OB tabte mandag 0-2 til Randers FC og slutter dermed på en ottendeplads i Alka Superligaen. Hos OB-træner Kent Nielsen har en nye struktur, der blev indført i Superligae været en blandet oplevelse.

OB tabte mandag 0-2 ude til Randers FC i Europa League-playoff, og dermed må fynboerne gå på sommerferie med en ottendeplads i Alka Superligaen.

Sæsonafslutningen giver samtidig plads til evaluering af den nye struktur, der blev indført i Superligaen før denne sæson.

Hos OB-træner Kent Nielsen har strukturen været en blandet oplevelse.

- Det har været noget underligt noget.

- Jeg er den gammeldags type, der helst vil spille en almindelig ligaturnering. Man kan diskutere, om den her struktur er sportslig retfærdig, siger Kent Nielsen.

I vinterpausen lå OB og rodede rundt i bunden af ligaen, men i løbet af foråret spillede holdet sig gevaldigt op og endte med at undgå de faretruende nedrykningskampe.

- På den ene side har strukturen givet os mulighed for at komme langt i turneringen via alle de her playoff-kampe.

- På den anden side begrænsede strukturen os, fordi den skar ligaen over i to dele, hvor vi måske kunne have holdt momentum i foråret og kravlet længere op i tabellen, siger Kent Nielsen.

Også hos OB-spilleren Casper Nielsen har det været svært at vænne sig af med den gamle ligastruktur til fordel for en masse indbyrdes dueller mellem holdene.

Læs også Kent Nielsen: Stor ros til vores fans

- Vi har været maksimalt under pres i den nye struktur.

- Vi kan jo se på de afgørende nedrykningskampe, at er alt på spil, og at det nødvendigvis ikke altid er det bedste hold, der vinder, fordi der er så mange nerver, siger Casper Nielsen.

- Det er underligt at møde hinanden så mange gange. Vi kommer til at kende hinanden så godt, at det nogle gange dræber kampene lidt, siger han.

Læs også Randers FC sendte OB på sommerferie

Mens OB nu kan gå på sommerferie, skal Randers på torsdag møde FC Midtjylland på udebane i en direkte duel om en billet til næste års Europa League-kvalifikation.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.