Fynske bygningsingeniører har rygende travlt

Overskud på 31 millioner kroner og stigende omsætning i OBH-Gruppen.

Når der er gang i byggeriet, er man glade hos Fyns største rådgivende ingeniørfirma inden for byggeriet.

Og 2017 blev da også et rigtig godt år for OBH-Gruppen i Odense, der hjælper kunderne med blandt andet tilstandsrapporter, byggerådgivning og eftersyn.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab. 

Omsætningen steg fra 142 til 163 millioner kroner, mens overskuddet før skat blev forbedret fra 21 til 31 millioner kroner

Det skyldes som nævnt dels flere arbejdsopgaver, men også held og dygtighed med at sikre sig en større del af markedet. 

Ifølge OBH-ledelsen skyldes væksten succes fordelt mellem mange arbejdsområder i OBH-Gruppen bl.a. 360 graders bygherrerådgivning, drift og vedligehold, Building Management, samt bygningsundersøgelser.

Ledelsen satser på en fortsat vækststrategi, og afviser ikke, at man nu vil købe op i markedet.

For at kunne rekruttere og få den rette veluddannede arbejdskraft har OBH-Gruppen etableret sit eget akademi.

Robotter

Akademiet startede med en årelang mangel på bygningssagkyndige, men omfatter i dag et omfattende uddannelsesprogram, hvorigennem man bl.a. uddanner og træner fremtidens bygningssagkyndige. Den positive erfaring har gjort, at Akademiet nu udvides til resten af virksomheden.

OBH-Gruppen har gennem mange år brugt mange ressourcer på digitalisering, og den position ønsker man at udbygge med anvendelsen af robotteknologi.

I første omgang vil det primært være administrative opgaver, der automatiseres, men mulighederne med bl.a. kunstig intelligens forventes fremadrettet også at få stor indflydelse indenfor byggeriet, oplyser ledelsen. 

Oversigt

    Oversigt