OB's kvindefodbold truet af økonomisk strid

Kvinde Elite-ledelsen i OB har med øjeblikkelig virkning trukket sig. Det sker efter længere tids strid med amatørbestyrelsens formand. Stridens kerne går på, om kvindefodbolden bruger for mange penge.

Fodboldpigerne og -kvinderne i OB Kvinde Elite (U15, U17 og 3F-ligaen) står nu uden ledelse, da den har trukket sig. Flemming Lind, der indtil nu har været licensansvarlig, frygter, at fremtiden vil byde på nedskæringer i kvindefodbolden.

- Det er en ærgerlig konflikt, fordi det risikerer at gå ud over pigerne. Vi var i gang med en positiv udvikling, hvor vi nærmer os toppen af dansk kvindefodbold. Nu bliver der formentlig sat en stopper for det, siger han til TV 2/FYN.

Samme frygt har den afgående formand for Kvinde Elite, Jan Milling. Han har i to år kæmpet for at kvindeafdelingen til at køre mere professionelt, men føler, at bestyrelsen har kæmpet imod.

I følge ham har der gennem en længere tid været samarbejdsproblemer mellem ledelsen i Kvinde Elite og bestyrelsen for OB. TV 2/FYN har forsøgt at få fat i amatørklubbens formand, Per Lindegaard, men han svarer ikke sin telefon.

- De vil ikke det samme som os til trods for de gode resultater, vi har skabt, siger Flemming Lind.

De sidste to sæsoner har kvinderne vundet DM-bronze i den bedste række, ligesom de i foråret spillede sig i pokalfinalen, som de dog tabte.

Bestyrelsen har for to måneder siden indskrænket Kvinde Elite-ledelsens bestemmelsesret. Bestyrelsen krævede, at den skal godkende det, inden elitekvindeafdelingen bruger penge resten af året.

- Det kan vi jo ikke arbejde under. At vi ikke selv kan beslutte noget hurtigt, men skal vente på et bestyrelsesmøde, siger Flemming Lind.

Ifølge Flemming Lind og Jan Milling mener bestyrelsen, at kvindedelen har belastet klubbens likviditet for meget. Det vil sige, at den har brugt for mange penge i foråret.

- Problemet er, at hele amatørafdelingen har for lille en kassekredit, siger Jan Milling.

- Det er rigtigt, at vi har belastet likviditeten, men vi har fremlagt dokumentation for, at vores sponsorer ville tegne nye sponsorater i efteråret. Så vi kunne fremlægge dokumentation for, at regnskabet ville gå i 0 ved udgangen af 2014, siger Flemming Lind.

 

Men den dokumentation var tilsyneladende ikke nok for bestyrelsen. I stedet udløste det et krav om, at Kvinde Elite skulle tilbagebetale 100.000 kroner.

- Det er uforståeligt. Det er uhørt i foreningslivet, at ledelsen på den måde selv skulle til lommen. Man kan jo ikke med en dags varsel skaffe indtægter fra sponsorer, siger Flemming Lind.

- I forvejen lægger vi 15-20 timer om ugen i frivillig arbejdskraft, skulle vi så også selv skyde endnu flere penge i det. Nej, nu stopper vi, siger Jan Milling til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt