Odense: 130.000 kroner for en seniorjobber

Private virksomheder skal nu også have mulighed for at ansætte borgere i seniorjob, mener Odense Kommune.

Landets kommuner har svært ved at skabe job til seniorer samt at finansiere dem. Odense går forrest med en ny model, der inddrager private virksomheder.

Nu skal private virksomheder have mulighed for at ansætte en seniorjobber. Og tilmed får de et tilskud på 130.000 kroner årligt per mand.

Sådan lyder en ordning, som et flertal i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Odense Kommune tirsdag sagde ja til. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Hidtil har seniorjobordningen kun omfattet job i det offentlige, men kommunen har svært ved at finde job til de mange borgere, der har ret til et seniorjob. Det fortæller Odense-rådmand Peter Rahbæk Juel (S).

- Vi oplever et stort pres på seniorjobordningen. Og jo flere der kommer, des sværere bliver det at finde noget meningsfyldt for dem at lave, siger han til avisen.

Grunden til at Odense Kommune kan prøve den nye ordning af, er, at den er frikommune og derfor kan få tilladelse til at prøve nye utraditionelle tiltag af.

Seniorjob er målrettet langtidsledige, der mister ret til dagpenge og har under fem år til efterløn.

- Det er en god idé at være kreativ på det her område. Jeg er overbevist om, at det private gerne vil være med til at løfte et socialt ansvar ved at skabe job til seniorer.

- Det er en ordning, jeg ser frem til at følge, siger Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som er medlem af Beskæftigelsesudvalget.

Byrådsmedlem for Venstre i Odense Morten Kibæk er derimod skeptisk.

- Jeg tror ikke, mange virksomheder ansætter én ekstra, hvis der ikke er arbejde til dem. Så her vil en seniorjobber tage arbejdet fra en anden, mener Kibæk, der frygter, at det vil gå ud over unges muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet.

Oversigt

    Oversigt