Odense åbner sundhedsportal

Odense Kommune har åbnet en sundshedsportal på nettet.

Her kan man læse om kommunens tilbud, men også om hvad man selv kan gøre i det daglige for at fremme sundhed og forebygge sygdom.

Enkle praktiske råd blandes med flere tusinde siders læsestof, som kan bruges af borgere, virksomheder, kommunens ansatte i deres møde med borgerne og andre interesserede, fx foreninger i kommunen.

- Sundhedsportalen er resultat af de dialogmøder, som kommunen holdt i januar 2007 til drøftelse af den fremtidige sundhedspolitik, siger Stina Willumsen, SF, der er formand for det rådgivende sundhedsudvalg.

Man kan fx teste sine rygevaner og alkoholforbrug. Hvis forbruget er for stort kan man få gode råd til at mindske det. Og hvis der er tale om misbrug kan man læse, hvor man kan få hjælp.

Almene motionsråd er kombineret med kort over spændende spadsereture, cykelruter, et træningsprogram til hjemmebrug, en kulturhistorisk vanding i bymidten eller på Havnen mm.

Særlig kost til sygdomsramte, kantinemad, midler mod mobning, narkotika, velvære, patientvejledninger og forebyggelse af faldulykker er blandt de mange emner i sundhedsportalen.

Også fremmedsprog er med. I første omgang tyrkisk og somalisk og snart også arabisk, urdu og farsi. Her er linket til både danske og udenlandske hjemmesider for at sikre bredest mulige dækning.

Sundhedsportalen findes på www.odense.dk.

Sundhedsportal på Odense.dk

Oversigt

    Oversigt