I det fynske folks tjeneste

Odense arrangerer ramadan-fest

Flakhaven i Odense bliver rammen om ramadag-fest 15. oktober.

Odense bliver den første danske by, der holder en offentlig ramadan-fest.

Midt i oktober slutter muslimernes fastemåned. Det sker som altid med fest i flere dage. Men i år er festen ikke forbeholdt muslimer alene - i år kan alle være med.

Integrationsrådet og en række foreninger i Odense inviterer nemlig alle interesserede til ramadan-fest på Flakhaven mandag den 15. oktober.

- Vi slutter traditionelt ramadanen af med en stor fest, og den vil vi gerne dele med alle andre. Derfor inviterer vi alle interesserede med til vores muslimske fest, som i virkeligheden langt hen ad vejen minder om en dansk juletræsfest, siger Abdulahi Egal, der er formand for Integrationsrådet i Odense.

En offentlig Ramadan-fest

Festen bliver skudt i gang af rådmand Erik Simonsen. Han håber, at rigtig mange kigger forbi og deltager i festlighederne.

- Mig bekendt er Odense den første danske by, der holder en offentlig ramadan-fest. Det synes jeg, at vi som odenseanere skal være stolte af. Vi vil jo gerne være en international by, og festen her er et af beviserne på, at vi er det - ikke bare i ord, men også i handling, siger Erik Simonsen.

Ramadan-fest i Odense

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.