Odense beskatter studieboligen

Odenses image som attraktiv studieby har fået ridser i lakken. Kommunen lægger nemlig en ekstra skat på studieboligerne.

Joachim Bentzen studerer økonomi på SDU, og han bor i et kollegie på Dalumgårds Alle.

Der er i alt 22 studielejligheder, og de har tilsammen fået en ekstraskat på 38.000 kroner til næste år.

Odense har hidtil friholdt studieboliger for at betale grundskyld, men det er slut nu.

- Det er jo fint, at de vil have at vi skal have studenterhus, flere busser ud til universitetet, hvor jeg læser. Men faktisk sender de regningen indirekte videre til de studerende ved at sige, nu skal I betale ejendomsskatter, siger Joachim Bentzen.

De enkelte kommuner kan selv vælge om de vil opkræve grundskyld på kollegier og uddannelsesinstitutioner, og det har Odense så gjort i budgettet for næste år.

Men borgmester Anker Boye (S) mener ikke, det går ud over Odenses image som studieby.

- Det er en kæmpe god studieby, og Odense har friholdt dem i mange år, og det kan vi jo glæde os over. Der er rigtig mange kommuner, der ikke har friholdt de studerende. Der har de betalt den her afgift. Nu må de studerende i Odense bidrage i krisen også, siger borgmesteren.

- Jeg kan godt se, at vi allesammen skal bidrage til fællesskabet, men så skal kommunen ikke slå sig på, at den vil være attraktiv studieby, hvor de vil gøre noget for de studerende, hvis man selv skal betale regningen. Vi er jo heller ikke dem, der har mest at rutte med. Det er jo lidt svært, fordi hvis jeg kun var på SU og studielån, og min husleje kommer op på cirka 3200 kroner. Det er halvdelen af mit budget, siger Joachim Bentzen.

- Jeg synes det er rigtig kedeligt, at man sætter prisen op på husleje, for det er jo det, der gør Odense til en attraktiv studieby, det er jo at man har billige boliger til studerende. Og det har man ikke, hvis man sætter prisen op, siger Peter Lykkegaard Hansen, formand for  Syddanske Studerende.

Oversigt

    Oversigt