I det fynske folks tjeneste

Odense-borgmester går til angreb på regeringen

Odenses konservative borgmester Jan Boye går samme med 9 andre borgmestre til angreb på den borgerlige regering.

Landets 10 konservative borgmestre beskylder regeringen for at love befolkningen guld og grønne skove uden at ville betale, skriver Berlingske Tidende.

De 10 borgmestre stempler regeringens styring af kommunerne som absurd stram. De kræver en total afskaffelse af de omdiskuterede statslige puljer, der øremærker mange hundrede millioner kroner til helt bestemte formål i kortere perioder.

Borgmestrenes kritik fremgår af et fælles debatindlæg, som bringes i Berlingske Tidende i dag.

I indlægget skriver de at regeringens stort anlagte kvalitetsreform af den offentlige sektor vil ende som »et stort slag i luften«, hvis ikke der kommer flere penge på bordet.

- Jeg tror, at vi alle har bemærket, at regeringen opererer med en kvalitetsfond på 50 milliarder kroner - men vi kan bare ikke få øje på de penge. Reformen bygger reelt på genbrug af bl.a. de penge, der allerede ligger ude i kommunerne, og som skal frigøres fra andre formål. Det er endnu et udtryk for, at der år for år sker begrænsninger i det kommunale selvstyre, og truslen mod lokaldemokratiet bliver større og større, siger den konservative borgmester i Odense, Jan Boye.

Kritikken fra de 10 konservative borgmestre kommer samtidig med, at forhandlingerne mellem finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Kommunernes Landsforening om de kommunale budgetter for 2009 er i fuld gang.