I det fynske folks tjeneste

Odense-børn samlede skrot til Bolivia-hjælp

Skolebørn i Odense har samlet tonsvis af skrot til støtte for børn i Bolivia.

27 kilo skrot pr. barn. Så meget samlede børnene på Lumby Skole ind.

27 kilo skrot pr. barn. Så meget samlede børnene på Lumby Skole ind, da der stod containere på Odenses skoler i ugerne på tile fterårsferien.

De 27 kilo skrot pr. barn gør Lumby Skole til vindere af konkurrencen om, hvilken skole i Odense Kommune, der fik samlet mest skrot til fordel for børn i Bolivia.

- Der er mange familier, der har udnyttet muligheden for at få ryddet op. Så der var både gamle murstilladser, køleskabe og en gammel grønthøster i containerne. Flere af børnene kom om mandagen og fortalte, hvad de havde været med til at rydde op i weekenden, siger  viceskoleinspektør, Kurt Grønning Nygaard Larsen, Lumby Skole.

Indsamlingen er dog også ram af den økonomiske krise. Prisen på jernskrot er dykket med 60 procent de seneste uger, og dermed også værdien af det indsamlede skrot.

- For bare tre måneder siden var jern og aluminium meget mere værd end i dag. Krisen gør at priserne på råstoffer er faldet, og vi får mindre for det skrot, vi sælger. Det går desværre også udover vores projekt, forklarer Kim Melsen, der er UNICEF By-koordinator i Skoleafdelingen.

Stålværkerne i udlandet har fyldte lagre, og det er i det hele taget svært at komme af med skrottet lige nu for den såkaldte genvindingsindustri.