Odense-elever synger takkesang for Folketinget

600 elever fra landets Rudolf Steiner-skoler holder takke-koncert foran Christiansborg. Eleverne takker for gymnasiereformen.

De får hverken 2-taller eller 12-taller, og de skal ikke svede ved den grønne dug.

Elever fra landets Rudolf Steiner-skoler kan med den nye gymnasiereform nu søge ind på de videregående uddannelser via kvote 2 med et 60 siders skriftligt vidnesbyrd i stedet for et karaktergennemsnit. 

Den nye Steiner HF er ifølge skolelederen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense, Jakob Henriksson, en kæmpe sejr for alle de unge mennesker, som ønsker et alternativ til de klassiske gymnasieuddannelser. Med uddannelsen kan Odense fremover også tilbyde en adgangsgivende HF-uddannelse.

Det vil eleverne og lærerne på Rudolf Steiner-Skolen i Odense og fra hele landet takke Folketinget for. Det kommer til at ske torsdag den 5. oktober klokken 13.15, når 600 Rudolf Steiner-elever og lærere giver en takkekoncert for at hylde forligskreds og uddannelsesordførere i Folketinget. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse. 

Det glæder minister

Undervisningsminister, Merete Riisager (LA), deler Steiner-skolernes begejstring.

- Det er vigtigt, at der er plads til forskellighed i vores uddannelsessystem for alle de, der gør det godt. Steinerskolerne har fungeret i Danmark i mange år, og de har vist, at de bringer børn og unge godt videre i livet. Derfor er det også glædeligt, at Steiner-skolerne i gymnasiereformen fik godkendt deres ungdomsuddannelse. Jeg ønsker dem god vind med det videre arbejde, siger Merete Riisager.

Forbedring lokker elever til

Elever fra Steiner-skolerne har også tidligere kunnet søge ind på de videregående uddannelser via kvote 2. Men da der hidtil ikke har været lovfæstede optagelsesregler, har optagelsesprocedurerne været forskellige fra uddannelsesinstitution til uddannelsesinstitution.

Med gymnasiereformen bliver optagelsesreglerne harmoniseret og forenklet, så der forhåbentlig vil strømme flere elever til Steiner-skolerne. Sådan lyder det fra skolelederen fra Odense. 

- Vi glæder os rigtig meget over godkendelsen af vores ungdomsuddannelse og ser frem til at føre den ud i livet på vores skole fra august 2018, siger skoleleder på Rudolf Steiner-Skolen i Odense, Jakob Henriksson, i en pressemeddelelse. 

Fra næste år vil fem af landets steinerskoler tilbyde HF-uddannelsen, heriblandt Rudolf Steiner-Skolen i Odense. Ud over de generelle adgangskrav til HF skal elever, der søger om optagelse på Steiner HF, også til en samtale, hvor skolen sammen med eleven vurderer, om Steiner HF er det rette valg.

Oversigt

    Oversigt