Odense er blevet mere fredelig

Odense er blevet en mere fredelig by. Kriminaliteten er faldet på en lang række afgørende punkter, og samtidig er politistyrken blevet forøget. I dag gjorde politiledelsen status ved årets Nytårsparole. Se interview med Politimester Lars Rand Jensen

Kriminaliteten er faldet og styrken er forøget

Odense er blevet en mere fredelig by. Kriminaliteten er faldet på en lang række afgørende punkter, og samtidig er politistyrken blevet forøget. I dag gjorde politiledelsen status ved årets Nytårsparole.

Samtlige betjene i styrken, borgmestre, presse og repræsentanter fra lokalrådene var fredag formiddag samlet på Politigården i Odense til den årlige nytårsparole, hvor politiledelsen gør status over året der netop er gået.

Og år 2000 gik samlet set godt for Odense Politi. Kriminaliteten faldt på flere punkter. Her er et par eksempler:

Antallet af indbrud i privat beboelse fald med 342 indbrud, antallet af røverier faldt med 12,4 procent, tasketyverierne faldt med hele 30 procent, tyveri af biler faldt med 23,8 procent og volden er samlet set også for nedadgående, selvom den grove vold steg en anelse i år 2000. Alt i alt et godt resultat for Odense Politi. Især når man sammenligner med landsstatistikken, der har stigninger på flere af de områder, hvor udviklingen er gået i den rigtige retning i Odense.

Politistyrken er samtidig blevet forøget en anelse i år 2000, fra et normativ på 362 til 383. Men den øgede styrke, har kun øget indsatsen på gaden i begrænset omfang, idet mange betjente er gået på pension sidste år.

Derudover blev nytårsparolen som tradiotionen foreskriver brugt til at hylde kolleger og afdøde medarbejder.

Oversigt

    Oversigt