Odense får endelig sin indendørs cykelbane

Onsdag på byrådsmødet i Odense blev politikerne enige om, at man vil finde de penge, der skal til for at Odense får sin indendørs cykelbane.

Der har været talt om den i årevis, men nu ser det endelig ud til, at der også kan cykles på indendørs bane vest for Storebælt.

Politikerne gav onsdag til byrådsmødet hinanden håndslag på, at de vil finde de resterende penge til at få en ny indendørs cykelbane op at stå i Odense.

- Det betyder utrolig meget. Som det er nu, kan man jo kun køre indendørs i Ballerup, og vi har også kunnet mærke en stor interesse fra hele Vestdanmark, når talen er faldet på en cykelbane i Odense, siger By- og kulturrådmand Steen Møller (K).

Styrker sporten

En ekstra bane vil gavne cykelsporten i Danmark. Og ikke mindst styrke de danske muligheder for at tage medaljer ved internationale stævner.

- Et kig på udviklingen blandt rytterne på vores banelandshold viser, at der er en klar tendens de senere år til at rytterne kommer fra Sjælland. Ved OL 2008 kom tre af de fire ryttere på 4000 meter hold vest fra Storebælt, mens hovedparten af rytterne ved OL i London kom fra Sjælland. Derfor er det meget afgørende for ikke at tabe talenter, at vi nu får den nye bane i Odense. Det er en meget positiv nyhed for dansk cykelsport og vigtig for vores medaljemuligheder i de kommende år, siger Danmarks Cykle Unions direktør Jesper Worre i en pressemeddelelse.

Og Steen Møller er enig:

- Det er en kæmpe styrke, at vi nu endelig får en bane i Odense, hvor vi kan træne hele året. Vi har stolte cykeltraditioner, selv med den standard der er nu, så når vi får en bane, der er up to date, hvad kan det så ikke blive til.

Kommunalpolitikerne har forpligtet sig til at finde de penge, der skal oven i den pulje, der oprindelig er sat af til en ny cykelbane, når et nyt udbud er fremsat.

Forventningen er, at byggeriet begynder i foråret 2013 og forventes færdig i begyndelsen af 2014.

Oversigt

    Oversigt