Odense får nej til elektronisk valg

Odense og 7 andre kommuner har i dag fået besked om, at regeringen ikke er parat til at ændre lovgivningen, så kommunerne kan gennemføre forsøg med elektronisk stemmeafgivning.

Velfærdsminister Karen Jespersen har i dag meddelt København, Frederiksberg, Gentofte, Glostrup, Høje-Taastrup, Odense, Århus og Aalborg Kommuner, at regeringen ikke på nuværende tidspunkt vil tage initiativ til at ændre lovgivningen, så de otte kommuner kan gennemføre forsøg med elektronisk stemmeafgivning på afstemningsstedet.

- Elektronisk stemmeafgivning og stemmeoptælling ville bryde med den hundredårige velafprøvede tradition for, hvordan stemmeafgivning og stemmeoptælling foregår på landets afstemningssteder. Vi har også eksempler fra udlandet, hvor man har oplevet store problemer med sikkerheden - blandt andet i Nederlandene og USA, siger velfærdsminister Karen Jespersen.
 
Sikkerhedsproblemerne har nogle steder betydet, at man er gået tilbage til afstemning på papirstemmesedler.

Regeringen har også lagt vægt på at bevare den nuværende folkelige kontrol, når stemmerne tælles op på landets afstemningssteder, frem for at indføre elektronisk stemmeafgivning, som vil kræve specialister til at optælle og kontrollere afstemningsresultatet. 
 
- Vi vil gerne afvente yderligere erfaringer fra udlandet, og derfor er tiden ikke lige nu moden til forsøget, siger Karen Jespersen.

Oversigt

    Oversigt