Odense får også fælde mod spøgelsesbilister

De danske motorveje går nu for alvor til modangreb på de farlige spøgelsesbilister. Nu får Fyn sit andet sæt stålpigge.

Der er p.t. kun stålpigge ved frakørselsrampen til Lillebælt S. Pigge, der punkterer bildækkene, hvis en bil passerer i den forkerte retning. Men i løbet af en uge vil fire identiske anlæg sættes i drift ved Sæby, Låsby, Odense og Ringsted.

Det skriver Jyllands-Posten.

Nøje udvalgt

Motorvejsnettet vil nu i alt indeholde fem fælder, som skal bekæmpe spøgelsesbilister, der har været et stigende fænomen de senere år. De fem steder er nøje udvalgt ud fra et kriterium om, hvilke strækninger, der er farligst.

- Stederne er udvalgt efter vurderinger og registreringer fra folk der ringer og politiet, der har observeret spøgelsesbilister. Det er også en vurdering af, hvor bilister har taget fejl af fra - og afkørsler, siger Niels Christian Skov Nielsen, der er driftsdirektør i vejdirektoratet.

En piganlæg ved Lillebælt S har været i drift siden december sidste år, og her har vejmyndighederne siden registreret fem punkteringer og altså afværget fem potentielle spøgelsesbilister.
- Vi havde ikke regnet med noget som helst, så jeg synes det er alt for mange, og derfor vurderer vi også, om der er noget i vejgeometrien, der skal ændres, siger Niels Christian Skov Nielsen.

Oversigt

    Oversigt