I det fynske folks tjeneste

Odense får øl-uddannelse

Nu kan du få papir på øl-kundskaber. Kold College i Odense slår nu dørene op for en uddannelse til øl-sommelier.

Øl har længe været mere end blot et lille udvalg på få typer lavet på 3-4 bryggerier. En række bryghuse er skudt op, og på restauranter serveres der mange forskellige typer af øl - på lige fod med vin.

Den udvikling har skabt grundlaget for Odenses nye øl-uddannelse, der begynder 1. september.

- Vi har længe kunnet se, at behovet for en øl-sommelier-uddannelse er der. Øllets popularitet er stigende, og arbejder du eksempelvis på en restaurant, kan det være en stor udfordring at anbefale de rette øl til gæsterne. Der er behov for kvalificeret viden, siger Søren Lohmann, der er uddannelsesleder på Kold College.

Den nye uddannelse er målrettet professionelle og øl-entusiaster.

Øllets historie, brygningens processer, smageteknik er emner, øl-uddannelsen kommer til at indeholde.

Uddannelsen til øl-sommelier varer tre måneder.

Ved du noget? Så send os et tip