I det fynske folks tjeneste

Odense fejrede sin mest berømte søn

00:33

Otteårige Marie Topholm skrev en hilsen til den afdøde digter.

Både børn og voksne mødte op for at markere H.C. Andersens 212 års fødselsdag den 2. april.

Der var en gang en digter... Odense har hele dagen fejret H.C. Andersens fødselsdag. Dagen er markeret med dans, sang og musik i ODEON, med saft, kage og gratis børnerundvisninger i H.C. Andersens Hus samt fri entre i Børnekulturhuset Fyrtøjet og i den berømte digters barndomshjem.

Dagen begyndte med kransenedlæggelse ved digterens statue i Eventyrhaven, hvor by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) holdt tale, og H.C. Andersen Koret sang "I østen stiger solen op" med de fremmødte.

- Jeg håber, at det bliver en smuk dansk forårsdag med sol og blå himmel. Det fortjener Andersen, for han har haft en enorm betydning for Odense og Danmark. Hvis vi skulle tvivle på det, behøver vi blot tage til udlandet for at opleve, hvor kendte og respekterede hans eventyr er. I første omgang synes jeg dog, at vi skal blive hjemme og fejre fødselsdagen sammen, sagde Jane Jegind, inden fejringen blev skudt i gang.

Efter kransenedlæggelsen fortsatte dagen hos H.C. Andersens Hus og Børnekulturhuset Fyrtøjet samt ikke mindst i ODEON, hvor Anna David, Odense Musikskole, Det Kongelige Teaters Balletskole, BaggårdTeatret og H.C. Andersen Paraden optrådte. 

… Og det er ganske vist.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.