Odense Filmværksted får projekt-millioner

'Nørd livet'. Det er budskabet i et projekt fra Odense Filmværksted, der med hjælp fra Nordea-Fonden skal blive til virkelighed i 2016.

I dag uddeler Nordea-fonden 78,2 mio. kroner til 13 projekter, der skal få de unge ud af værelserne og ind i stærke fællesskaber under temaet 'Det gode unge liv'.

Et af de 13 projekter er Odense Filmværksteds projekt 'Nørd livet,' der får tre mio. kr.

Odense Filmværksted vil med projekt ’Nørd livet’ gennem en række film sætte spot på unge rollemodeller og kulturskabere, der tør satse på deres drøm og deres interesse – også selv om den måske ikke er helt traditionel.

Projektet skal give inspiration til unge, så de får modet til at dyrke deres interesse fuldt ud. Filmene skal vise de gode eksempler på unge, som tør kalde sig ”nørder” og har fået et godt og meningsfuldt liv ved at følge deres drøm.

Filmene skal munde ud i en samlet Danmarksfilm om unges livsdrømme, som skal inspirere andre unge til at føre deres egen drøm ud i livet.

- Vi vil give unge modet til at følge deres hjerte og tro på sig selv. De skal vide, at de ikke er alene eller forkerte, når de ønsker at følge deres store passion -men at de tværtimod er en del af et større fællesskab. Filmen skal involvere unge på tværs af hele Danmark, så vi får en samlet Danmarksfilm om unges håb, drømme og vilje til at føre den ud i livet. Vi ønsker helt grundlæggende at hylde ”nørden”, der har fundet livsglæden ved at vælge sin egen vej i livet, siger Nicolas Hammer fra Odense Filmværksted i en pressemeddelelse.

Odense Filmværksted vil i 2016 køre rundt til 15 udvalgte byer i en særligt indrettet minibus, 'Nørdbussen'. I hver by vil de producere tre kortfilm sammen med lokale 'nørder', der har fundet livsglæde ved at følge deres interesse.

Efterfølgende skal alle kortfilm klippes sammen til en Danmarksfilm om unge, der gik efter drømmen og fangede den.

Oversigt

    Oversigt