Odense-firma anmelder konkurrent for IT-indbrud

Danmarks største grossist inden for autobranchen, FTZ Autodele & Værktøj A/S i Odense, har politianmeldt en jysk konkurrent for at have foretaget indbrud i FTZ' it-systemer.

Anmeldelsen er vendt mod firmaet Carl Christensen A/S, Århus, hvis direktion ifølge vicedirektør i FTZ Michael Juul Hansen har erkendt, at selskabets servere har været brugt til opslag i systemerne hos den fynske koncern.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

FTZ' it-systemer indeholder erhvervshemmeligheder i form af pris- og rabatoplysninger på kunderne.

En række kunder, på hvis konti der er foretaget uberettigede opslag via Carl Christensen, har oplyst, at de i samme periode er blevet kontaktet af sælgere fra Carl Christensen A/S og/eller virksomhedens grossister med "et godt tilbud", der kunne indikere kendskab til kundernes nuværende rabatstruktur hos FTZ, oplyser Michael Juul Hansen.

- Det ser ud til, at vi har mistet kunder som en følge af den uberettigede it-indtrængen, siger han til bladet.
 
Ifølge Michael Juul Hansen har FTZ's egen it-afdeling en konkret log-liste, der viser, at indbruddene kan spores tilbage til to servere hos Carl
Christensen, der også benyttes af firmaets autopartner-grossister.

I september fandt afdelingen en enkelt transaktion, der så
mistænkelig ud, fordi det samme IP-nummer (computer-adresse)
besøgte en række forskellige kunder.

- Da Carl Christensen har offentligt registrerede servere, kunne vi med det samme følge sporet og se, at der var noget galt, siger Michael Juul Hansen.

Derfor er sagen nu anmeldt til Rigspolitiets særlige afdeling for it-kriminalitet. FTZ vil desuden, når tabene er gjort endeligt op, rejse en civilretlig erstatningssag mod Carl Christensen A/S.
 
Århus-firmaets administrerende direktør, Thomas Jensen, afviser over for Stiftstidende, at Carl Christensen A/S selv er direkte involveret i noget misbrug.

Oversigt

    Oversigt