I det fynske folks tjeneste

Odense føler sig glemt i bandekonflikt

Socialdemokraternes borgmesterkandidat i Odense, Anker Boye, frygter, at problemerne i det fynske løber løbsk

Politiet og politikerne sætter først ind, når tingene er gået galt. Det vestlige Danmark kræver også handling, lyder det fra Anker Boye.

Der lyder en krads kritik af planerne om kun at lave en særlig bandeenhed, der skal bekæmpe skyderierne i det østlige Danmark.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat i Odense, Anker Boye, frygter, at problemerne i det fynske løber løbsk, så man ender i samme situation som i hovedstadsområdet.

- Jeg kan kun tolke Brian Mikkelsens udspil i den retning, at kuglerne åbenbart skal flyve om borgernes ører, før han vil gøre noget ved det. Han har selv været i Odense, og han ved, at der også i vores by er massive problemer med banderne og rockerne, siger Anker Boye, der også er næstformand i Kommunernes Landsforening.

Rigspolitiet og Justitsministeriet lancerede fredag planerne om en ny specialiseret Taskforce Øst, hvor politifolk fra flere forskellige afdelinger skal arbejde sammen om at bekæmpe banderne. Men Anker Boye opfordrer nu til, at der etableres en tilsvarende enhed, der dækker resten af landet.

- Banderne og rockerne er særdeles aktive i Odense, og de tjener tykt på det. Brian Mikkelsen har åbenbart ikke forstået, at vi er oppe imod organiseret kriminalitet. Presser vi dem hårdt et sted, dukker de bare op et andet sted, siger han.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.