Odense går regeringen på klingen

Odense og andre storbyer vil nu lave deres egen beskæftigelsespolitik i protest over bureaukrati med papirer og blanketter.

Seks af landets største kommuner indleder et historisk opgør med regeringen.

Aktiveringen af arbejdsløse drukner i bureaukrati, lyder kritikken, og derfor går storkommunerne nu sammen og nedfælder deres helt egen beskæftigelsespolitik.

Den vil de præsentere for beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) og en eventuel ny regering, skriver Berlingske fredag.

- Kommuner bliver styret på proces og bureaukrati frem for resultater. Altså, hvor gode vi er til at få ledige ind til samtaler, siger Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

- Jobkonsulenter registrerer i 45 minutter, hver gang de har haft en samtale på 15. Det er vanvittigt, tilføjer hun.

Allerslev ser i stedet gerne, at kommunerne bliver belønnet efter, hvor mange ledige de får i job.

Beskæftigelsesministeren erkender, at der er for meget bureaukratisk bøvl og glæder sig over initiativet fra kommunerne. Men minder i næste åndedrag om de såkaldte proceskrav:

- Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Der vil fortsat være regler, der gør, at man som ledig har en sikkerhed for, at man får de samtaler, man skal have, siger Inger Støjberg.

Socialdemokraterne, som beskylder regeringen for at begrave kommunerne i bureaukrati, melder sig også positive over for det storkommunale forslag:

- Fokus må være på, om kommunerne får folk i arbejde, siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S).

De seks kommuner er København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers.

Oversigt

    Oversigt