Odense giver ordet til TEDtalks

Erhvervsakademiet Lillebælt har fået licens til at præsentere det verdensomspændende koncept TEDx, der giver 18 minutters taletid til personer med noget på hjerte

Bill Clinton og Bill Gates har allerede gjort det. Det samme har Bono, Richard Branson og Monica Lewinsky. Torsdag kommer turen til Fyn. TEDx - der er udsprunget af TEDTalks - har vokset sig til et verdensomspændende fænomen med millioner af følgere.

Konceptet, der startede i USA, går ud på, at folk, der brænder for et ganske særligt emne, får præcist 18 minutter til at fremlægge deres budskab for en forsamling. De bedste fremlæggelser bliver lagt på YouTube, hvor de ses af millioner af mennesker verden over.

 

TEDx i Odesen

Kun udvalgte lokationer rundt om i verden har licens til at foretage optagelser til TEDx, og det har Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense som de eneste i Region Syddanmark nu fået.

- Det er en meget speciel event, som vi er utroligt stolte af at kunne præsentere. TEDx har vokset sig til en kolossal platform, hvor kendte og ukendte mennesker på tværs af kulturer og landegrænser i løbet af 18 minutter præsenterer deres ideer og visioner, siger Jens Mejer, rektor, Erhvervsakademiet Lillebælt.  

Oplægsholderne til TEDx i Odense er allerede på plads, og alle pladser til arrangementet er revet væk. Hvad oplægsholderne præcist kommer til at tale om, bliver først afsløret på selve dagen. Jens Mejer vil dog godt love, at den fynske udgave af TEDx bliver både underholdende, oplysende og ikke mindst intens.

- Emnerne kan handle om alt lige fra personlige oplevelser til videnskabelige fremlæggelser eller helt nye erhvervsideer. Pointen er, at de kun har 18 minutter til rådighed. Derfor skal de være velformulerede, og de skal komme med en masse engagement. Det giver en helt særlig stemning i lokaler, siger Jens Mejer.   

 

 

Oversigt

    Oversigt