Odense gør klar til fest

Arrangørerne af H.C. Andersen dagene forventer op mod 10.000 mennesker i Kongens Have søndag aften, når franske fyrværkerimestre viser et spektakulært ildshow til en halv million kr. Se video med ildshowet

Fire dage i H.C. Andersens tegn

Arrangørerne af H.C. Andersen dagene forventer op mod 10.000 mennesker i Kongens Have søndag aften, når franske fyrværkerimestre viser et spektakulært ildshow til en halv million kr.

Allerede fredag bliver Kongens Have spærret af, så de franske kunstere i Groupe F, kan opsætte ramperne til deres fyrværkeri- og ildshow "A little more light". På søndag kl. 20 bliver Jernbanegade spærret af, og under selve showet vil Østre Stationsvej blive lukket efter behov.

Politiet opfordrer publikum til at parkere deres biler langt væk fra Kongens Have, så der bliver plads til de mange tusind mennesker på pladsen. Odense Bytrafik vil dog ikke indsætte ekstra busser, for at afhjælpe eventuelle trafikgener.

Ildshowet af Groupe F markere kun starten på de 4 H.C. Andersen dage i Odense. Frem til d. 4. april vil Odense markere eventyrdigterens 196 års fødselsdag med et væld af arrangementer.

På søndag er der blandt andet gudstjeneste med Johannes Møllehave, og om mandagen er der blandt andet prisoverrækkelse, kransenedlæggele og opera-gæstespil.

Ildshowet til 500.000 kr. bliver betalt af H.C.Andersen sekretariatet, men resten af kommunens forvaltninger bidrager også med penge til de mange forskellige arrangementer.

Oversigt

    Oversigt