Odense Håndbold er videre i Champions League efter drama

Der var spænding til det sidste, da Odense Håndbold spillede sig videre i Champions League med en sejr på 25-23 hjemme over København Håndbold.

Odense Håndbold er klar til kvartfinalerne i kvindernes Champions League.

Det skete med en sejr på 25-23 over København Håndbold lørdag eftermiddag i Odense i næstsidste runde af gruppespillet. Kampens afgørelse faldt i de sidste 38 sekunder.

Ved pausen var Odense foran med 13-11 efter en nervøs affære med masser af fejl og forcerede afslutninger.

Men kampens betydning var heller ikke til at tage fejl af, og med nederlaget er København Håndbold uden mulighed for videre avancement.

Skadesplaget Odense-hold

Odense mødte endda til kamp uden fire landsholdsspillere. Højre back Mette Tranborg, playmaker Nadia Offendal, venstre back Stine Jørgensen og målmand Althea Reinhardt sad alle ude af forskellige årsager.

I duel med Odenses eneste kampklare keeper, Tess Wester, startede København-målmand Emily Stang Sando bedst, og nordmanden, som tidligere har spillet for Odense, var en væsentlig årsag til, at København kunne skyde sig på 6-3 efter ni minutter.

Odense-cheftræner Jan Pytlick kaldte herefter til timeout for at tale stressen ud af sit forjagede angreb.

Et par københavnske stolpeskud og fem minutter senere var Odense foran 7-6. Og det på trods af, at Susanne Madsen og Ingvild Bakkerud på backerne brændte en del.

Til gengæld var Københavns direkte og flydende angrebsspil gået i stå, og Susanne Madsen hævede niveauet og bankede Odense lidt overraskende på 11-9 efter 21 minutter.

Ved pausen havde de to hold tilsammen brændt 25 skud og lavet ni tekniske fejl.

København startede anden halvleg bedst

Også anden halvleg startede meget nervøst. Meget sigende kom København på 13-13 efter først at have lavet en teknisk fejl i overtal og derefter scoret i tomt mål fra egen halvdel, efter Kelly Dulfer snuppede bolden fra en Odense-spiller.

Gæsterne nåede også at komme foran, før det hårdt kæmpende Odense-hold åd sig tilbage i teten, og København-spillerne fortsat lavede for mange fejl.

Måske lå det i baghovedet, at København ikke havde vundet over Odense i de tre forsøg i denne sæson.

Fynsk scoringskrise

Men tre på stribe fra Mai Kragballe sendte gæsterne på 18-16, og Odense havde kun scoret tre mål på 13 minutter i anden halvleg.

Derudover kunne trætheden også snart forventes i spil, men med fem minutter tilbage hang Odense på via 22-22.

Gæsternes Debbie Bont fik en udvisning tre minutter før tid, og Trine Østergaard udlignede på straffekast til 23-23.

38 sekunder før tid havde Odense bolden efter en afviklet timeout. Først et mål af Bakkerud og siden af Kathrine Heindahl bragte stor jubel i Odense.

Da de to klubber mødtes i deres første opgør i Champions League-gruppen, endte det uafgjort 24-24.

I den sidste runde i gruppespillet skal begge de danske klubber på svære opgaver. København tager imod Metz, mens Odense skal møde Rostov på udebane.