Min mening: Odense har store problemer med integrationen

Det er ikke nogen holdbar løsning, at rive store dele af Vollsmose ned, mener Stine Bardeleben Helles (Å). I stedet skal integrationsindsatsen blandt andet styrkes med flere penge til danskundervisning og mentorer

Af Stine Bardeleben Helles, folketingskandidat for Alternativet

Odense Kommune har et alvorligt problem, når det kommer til integration af indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse. Situationen er faktisk så alvorlig, at Odense har brug for hjælp.

Jeg har stor respekt for de tiltag, som kommunen gør, men der er altså noget grueligt galt:

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har i en fremragende analyse, set nærmere på tallene i Det Nationale Integrationsbarometer, der vedligeholdes af Udlændinge- og Integrationsministeriet. Her viser DA's gennemgang af tallene, at der er markante forskelle mellem kommunerne målt på, hvor mange indvandrere og flygtninge, der er er i job, og i hvor høj grad jobcenteret gør brug af effektive redskaber.

Min mening - på vej mod valg

Og nok så alarmerende, så viser det sig, at det går værre med integrationen i Odense end i resten af landet på langt de fleste af barometerets ni parametre. Det finder DA opsigtsvækkende - og det gør jeg også!

Odense halter bagefter

Hvis man ser på eksempelvis forsørgelse, så er det i snit 28 procent af Danmarks indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse, der er på overførselsindkomst, mens det samme tal for Odense er hele 37 procent.

Ser man på beskæftigelsesfrekvensen for indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse i aldersgruppen 25-64, så er den på landsplan på 56 procent, der er i arbejde. I Odense er det kun 46 procent.

Og sådan kunne man blive ved – fortællingen om Odenses evne til integration på arbejdsmarkedet er en gyser, der burde være forbudt på børn!

I Alternativet vil vi gerne hjælpe en kommune som Odense med at blive bedre til integration.

Det kan vi gøre ved at forsyne alle landets kommuner med lovgivning, der understøtter integration i stedet for at rive menneskers boliger ned.

Det skal ved ved at styrke integrationsindsatsen med flere midler til andetsprogsundervisning og mentorer i stedet for stigmatiserende såkaldte paradigmeskift, og ved i beskæftigelsesindsatsen at tage afsæt i vores nye medborgeres viden og kompetencer i stedet for som udgangspunkt at behandle dem som en belastning.

Oversigt

    Oversigt