Odense: I næste uge skal pengene falde

Tålmodigheden i Odense er ved at være sluppet op. Det er nu, der skal bevilges penge til en motorvejsafkørsel til det nye OUH, hvis ikke der skal opstå trafikkaos i Odense.

- Nu sætter vi trumf på. Vi skal have de sidste penge nu, hvis ikke Odense skal sande til i tunge lastbiler på veje, der ikke er bygget til det, siger borgmester Anker Boye.

Odense har foreløbig fået tilsagn om 45 millioner kroner til afkørslen, men afkørslen koster omkring 200 millioner kroner.

- Nu har regeringen trukket det længe nok. Pengene skal falde i næste uge, så vi kan komme i gang, siger borgmesteren, der bliver bakket op af Venstre.

- Afkørslen er en forudsætning for hele byggeriet. Vi har mange gange presset trafikministeren, og bedt om at afsætte pengene, og nu har vi brug for at de sidste penge bliver afsat omgående, siger byrådsmedlem for Venstre, Lars Chr. Lilleholt.

Forhandlingerne om de næste års trafikinvesteringer i Danmark går i gang på tirsdag og her vil motorvejsafkørslen ved Odense indgå som en del af forhandlingerne.

- Bolig- og erhvervsområdet ved Hjallese bliver fuldstændig proppet til med tunge lastbiler, hvis vi ikke får pengene. Vejnettet er slet ikke bygget til det, og det vil være en kæmpe gene for både beboere og byggeriet, hvis der ikke kommer en afkørsel, siger Anker Boye.

Oversigt

    Oversigt