Odense International<br> Film Festival 2001

-

-

For 16. gang er Odense i næste uge vært for \"Odense International Film Festival\". En international anerkendt filmfestival, der denne gang er større end de forrige gange, og viser flere film end nogensinde før.


150 film
Som de forrige gange er det kort- og dokumentarfilm i alle afskygninger, der vises under den fem dage lange filmfestival. De ofte meget eksperimenterende film kommer fra hele verden, men Danmark er traditionen tro overrepræsenteret - i år med omkring 40 film.


I alt viser festivalen 150 film i de Café Biografen, BioCity og som noget nyt også i Magasinet i Brandt Klædefabrik. Den sidste sal er taget i brug for at tage noget af trykket fra de to andre sale. De danske film bliver hovedsageligt vist i Magasinet, mens Café Biografen viser de internationale film og BioCity viser filmene i bredt format.


De 150 film spænder vidt i både længde, emnevalg og filmsprog. Og selv om de nye små digitale kameraer har tilført kort- og dokumentarfilmgenren nye indfaldsvinkler og nye produktionsvilkår, så er flertallet af festivalens film stadig produceret på de kendte filmstrimler.


Flere premierefilm
Filmfestivalen er samtidig forum for flere usædvanlige filmpremiere. Blandt andet er der premiere på digteren Henrik Nordbrandts film \"På Ama?r\", danseren Eske Holms \"Hårde drenge danser ikke\", Torben Skjødt Jensens film om pornografi \"Tugt og utugt\" og skuespilleren Kim Bodnia har premiere som instruktør med filmen \"Escape\".


Mød instruktøren
Der er gratis adgang til alle forestillinger, som bliver fulgt op af diskussioner mellem publikum og instruktør.


Filmene er inddelt i flere forskellige kategorier som fx etnografi, animation, erotik og parforhold.


Festivalen åbner mandag d. 13. august kl. 10 i Biocity, og slutter lørdag den 18. august, hvor BioCity viser de præmierede film.


Fredag den 17. august vil de bedste film traditionen tro blive præmieret af en international sammensat jury. Fra Danmark sidder blandt andet instruktør Henning Carlsen i juryen. Prisoverrækkelsen finder sted i Teaterhuset fredag kl. 20.


Odense Film Festival 2001 på TV 2/FYN:


TV 2/FYN dækker Odense Film Festival ugen i gennem. Allerede søndag tyvstarter vi med at vise et interview med Film Festivalens leder den 60-årige instruktør Christian Braad Thomsen.


I løbet af ugen bringer vi interview med flere instruktører og medvirkende, og hver dag vil vi vise et klip fra en af de danske film.


På søndag viser vi \"Et minut om meningen med livet\" af Charlie Gaulger.


På mandag viser vi \"Capital of memory\" af Lise Kapper. Se klip fra filmen her.


På tirsdag viser vi klip fra \"Eje veje væk\" af Linda Krogsøe Holmberg


Onsdag viser vi \"To må man være\" af Ulla Boye


Fredag viser vi klip fra \"Fodbolddrengen\" af Anders Gustafsson. Filmen handler om 10-årige Amil fra Vollsmose. Se klip fra \"Fodbolddrengen\"

Oversigt

    Oversigt