I det fynske folks tjeneste

Odense Internationale Musikteater frygter lukning

Teatret mister en stor del af det kommunale tilskud - og dermed sit eksistensgrundlag.

01:16

Det kan være slut med forestillinger som "Son of Man" på Odense Internationale Musikteater.

1 af 2

Tirsdag formiddag besluttede By- og Kulturudvalget i Odense Kommune at flytte rundt på tilskuddene til byens små storbyteatre.

I fremtiden vil man satse på tre og ikke fire teatre, som det er tilfældet i øjeblikket. Odense Internationale Musikteater (OIM) vil i fremtiden få et stærkt begrænset tilskud.

- Jeg har en rigtig god fantasi, men jeg har meget svært ved at se hvordan vi skal kunne drive et teater for de penge kommunen har bevilliget, siger teaterleder ved OIM, Anders Nyborg til TV2/Fyn.

I fremtiden skal teateret fungere som projektteater. Det betyder at ambitionerne skal sænkes væsentligt, og at det årlige tilskud sænkes fra tre til en million kroner.

- I de foregående år har vi smurt smørret tyndt ud over flere teatre. Når vi samler ressourcerne kan vi skabe mere kvalitet på de enkelte steder, siger Thomas Funding (S), der er medlem af By- og Kulturudvalget.

Undren på OIM

På Odense Internationale Musikteater er der forståelse for omfordelingen, men her ville teateret også gerne have haft del i pengene.

- Det er fint at samle kræfterne, men jeg ser det med helt andre briller end kommunen. Helt ærligt, så kan jeg ikke fortså, hvorfor vi er blevet valgt fra, siger Anders Nyborg.

I fremtiden vil Teater Momentum og Den Fynske Opera fortsat kunne kalde sig lille storbyteater mens Teater Skægspire skal ud i en licitationsrunde for at beholde sin status som byens børneteater.

Læs om Odense Internationale Musikteater

Fremtidens små storbyteatre

- Den Fynske Opera
- Teater Momentum
- Teater Skægspire (eller et andet børneteater)