Odense klar til stor international it-virksomhed

På tirsdag forventes Odense Kommune at sige ja til en plan, der skal bane vejen for at en international datavirksomhed slår sig ned i Tietgenbyen.

Efter en høringsperiode er en ny lokalplan og et kommuneplantillæg klar til endelig godkendelse. Området omfatter over 52 hektar, hvlket er en femtedel af hele Tietgenbyen. Samtidig giver planerne tilladelse til at bygge i op til 23 meters højde mod 12 meter i dag.

Selve bygningen er endnu ikke detaljeret planlagt, da den internationale virksomhed ikke har fremsendt oplysninger om placeringen.

Trods de manglende oplysninger og en fordobling af det tilladte byggeri, mener Odense Kommune ikke, at der er behov for miljøvurdering af området, da der ikke er ret mange bygninger i nærheden af den planlagte bygning.

Det er tophemmeligt, hvad det er for en stor international datavirksomhed, der er interesseret i grunden, og det er heller ikke muligt at få oplyst, hvornår en eventuel aftale med Odense Kommune forventes at falde på plads.

I mandags blev det offentliggjort at Apple investerer seks milliarder i et nyt datacenter ved Viborg, men denne aftale har tilsyneladende intet med forberedelserne i Odense at gøre.

- Jeg glæder mig på Viborgs vegne. I forhold til den store internationale virksomhed, der har vist interesse i Tietgenbyen i Odense, så er der endnu ikke truffet nogen afgørelse, lød det fra Odense Komunes stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen.

Politikerne i Odenses By- og Kulturudvalget skal tage stilling til lokalplanen og kommuneplantillæg på tirsdag.

Se lokalplanforslaget

Oversigt

    Oversigt