Odense klar til at vise landskamp

Odense Kommune har lavet en aftale med Viasat, og dermed er muligheden for, at odenseanerne får fodboldlandskampen den 6. juni mellem Sverige og Danmark at se på storskærm, næsten faldet på plads.

Det erfarer TV 2/FYN.

Kommunen har onsdag eftermiddag holdt et møde med tv-selskabet, der ejer rettighederne til kampen, og kommunen og Viasat er blevet enige om en hemmelig pris, der betyder, at Odense har lov til at vise kampen på storskærm foran tusindvis af odenseanere.

Kun få danskere har i forvejen mulighed for at se kampen, da ingen af de danske tv-kanaler har ønsket at købe de dyre rettigheder til opgøret på Råsunda Stadion i Stockholm.

Odense Kommune vil nu arbejde videre med idéen og forsøge at finde en sponsor, der vil betale for en storskærm. Arrangementet finder dog kun sted, hvis der ikke er planlagt lignende, private projekter, der vil kollidere med kommunens arrangement.

Både Odenses borgmester Jan Boye (K) og kulturrådmand Anker Boye (S) har sagt, at de principielt gerne vil støtte op om et kommunalt arrangement, hvor odenseanerne får fodbold at se.

En storskærm koster ifølge TV 2/FYNs oplysninger omkring 50.000 kroner at sætte op - inklusiv lys og lyd.

Oversigt

    Oversigt