I det fynske folks tjeneste

Odense-knivstikker sigtes for drabsforsøg

En læges tilstand er fortsat kritisk, efter at en 47-årig mand fredag gik amok med kniv på sygehus i Odense.

Den 47-årig psykisk syg mand, der fredag blev anholdt efter at have stukket en læge og to sygeplejersker ned på Odense Universitetshospital, sigtes af politiet for tredobbelt drabsforsøg.

Han fremstilles i grundlovsforhør lørdag klokken 11 i Retten in Svendborg.

Manden er indlagt på en retspsykiatrisk afdeling i Middelfart efter anholdelsen fredag aften, da det lykkedes politiet at trænge ind i det lokale på hospitalet, hvor han havde forskanset sig.

Det skete, efter at politiet i 10 timer havde forhandlet med ham om at komme ud.

Manden var uskadt. Men tre ansatte blev såret, da den 47-årige psykisk syge mand, som lider af forfølgelsesvanvid og vrangforestillinger, tidligere fredag kom ind på hospitalet og gik amok med en kniv.

En 34-årig mandlig læge, der fik maven skåret op, svæver lørdag morgen fortsat mellem liv og død, mens to kvindelige sygeplejersker på 30 og 34 år, er i stabil tilstand.

Den ene blev stukket i ansigtet og på brystet, mens hendes 30-årige kollega fik perforeret bugvæggen.

- De seneste bulletiner, vi har, er, at lægens tilstand fortsat er kritisk, mens de to sygeplejerskers tilstand betegnes som stabil, siger politiinspektør Bjarne Sørensen, Fyns Politi.

Politiet har endnu ikke klarlagt, hvordan det lykkedes den nu anholdte mand at få en kniv med ind på afdelingen på Odense Universitetshospital. Det står først klart, når politiet i løbet af den kommende uge får optrævlet, hvad det var, der skete.

- Vi har endnu intet svar på, hvordan kniven kom ind på afdelingen. Det vil ikke blive klarlagt før i næste uge. Vi skal blandt andet have afhørt en lang rækker personer, siger Bjarne Sørensen.

Det var et forhandlerteam fra politiet, der efter 10 timer fik overtalt manden til at åbne døren, så et hold betjente kunne komme ind og anholde ham.

Politifolkene brugte en særlig skumslukker, som de har med sig for at passivisere psykisk syge, til at overmanden knivstikkeren.

Manden blev anholdt klokken 20.28, oplyser Bjarne Sørensen. Ingen politifolk kom til skade ved aktionen.

Kniven er fundet inde på den stue, som manden lukkede sig inde på.

Ved du noget? Så send os et tip