I det fynske folks tjeneste

Odense Kommune er blandt de dårligste i landet

Beskæftigelsesministeren har sendt et brev til Odense Kommune, grundet at kommunen er blandt de dårligst til at få modtagere af kontanthjælp eller uddannelseshjælp ud på arbejdsmarkedet. Foto: Michael Bothager/Scanpix/arkiv

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har hængt de kommuner ud, som er dårligst til at få modtagere af kontanthjælp eller uddannelseshjælp ud på arbejdsmarkedet. Odense kommune indtager en 2. plads på ministerens liste.

Politiken skriver torsdag at Troels Lund Poulsen (V) har sendt et brev, hvori han udbeder sig en forklaring fra de kommuner i landet, der er dårligst til at få modtagere af kontanthjælp eller uddannelseshjælp ud på arbejdsmarkedet.

- Jeg har en tilsynsforpligtelse som minister. Og jeg mener, at de her fem kommuner har problemer i et omfang, som gør, at jeg skal have en forklaring på, hvorfor de ikke overholder den lovgivning, der er gældende. Det synes jeg sådan set er meget alvorligt, siger Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Politiken.

Læs også Tusindvis er ledige: Nu skal Odense Kommunes åbne sår lukkes

Han henviser til, at det drejer sig om Guldborgsund, Odense, Holbæk, Helsingør og Horsens kommuner.

- Vi har valgt de fem dårligste kommuner ud, fordi der her er meget store problemer i forhold til, at kontanthjælpsmodtagere ikke får den indsats, de har krav på. Jeg synes simpelthen ikke, vi kan være det bekendt, siger Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Politiken.

Det har ganske enkelt ikke været godt nok

René Junker, direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen

I Odense Kommune drejer det sig om 1.521 aktivitetsparate blandt kontanthjælps- og uddannelsesmodtagerne, som grundet indsatsen fra kommunen har været passive. Det er 46 procent.

René Junker, som er direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, kalder det overfor Politiken helt forståeligt at ministeren kræver et svar fra kommunerne.

- Vi må konstatere, at fortidens aktiveringstilgang i Odense desværre har været med til at fastholde vores borgere i ledighed. Det har ganske enkelt ikke været godt nok. Derfor har vi igennem det seneste år også været i gang med at bygge vores tilgang op på ny, skriver han i en mail til Politiken.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.