Odense Kommune køber Texaco-grund tilbage

Odense Kommune er nu klar til at købe den omstridte Texaco-grund over for Banegården tilbage fra Skanska, da entreprenørfirmaet ikke har overholdt fristen for byggestart. Storcentret på pladsen bliver formentlig ikke til noget, og kommunen ved ikke, hvad den centrale plads skal anvendes til.

-

Odense Kommune er nu klar til at købe den omstridte Texaco-grund over for Banegården tilbage fra Skanska, da entreprenørfirmaet ikke har overholdt fristen for byggestart. Storcentret på pladsen bliver formentlig ikke til noget, og kommunen ved ikke hvad den centrale plads skal anvendes til.


15. februar i år skulle entreprenørfirmaet Skanska have startet byggeriet af et nyt center på pladsen over for Odense Banegårdcenter. Men den hullede og misligeholdte plads bliver stadig brugt som midlertidig parkeringsplads.


\"Skanska har bedt om udsættelse på et år, men det vil vi ikke vente på. Nu køber vi pladsen tilbage med virkning fra 1. juli\", siger rådmand Søren Møller(K)


Hvad kommunen skal bruge den attraktive byggegrund til er dog uvist.


Grunden er til salg
\"Vi vil formentlig udbyde pladsen til salg. Men forslagene fra de tidligere år om at inddrage Texaco-grunden som en del af Kongens Have bliver også aktuel igen. Jeg vil heller ikke udelukke, at kommunen selv kan bygge på pladsen\", siger Søren Møller(K).


Byggeplanerne for Texaco-grunden er blevet udskudt adskillige gange. En lokalplan for området tillader kontorer, serviceerhverv, restauranter og butikker i det nye storcenter, men Skanska har tøvet med at starte byggeriet, da entreprenørfirmaet ikke har kunnet finde lejere til det nye center.


Kommunen holder dog en muselem på klem for Skanska. Hvis Skanska præsenterer konkrete byggeplaner meget snart og derefter påbegynder byggeriet, er kommunen villig til at se på sagen igen.

Oversigt

    Oversigt